Bibliotekets hemsida

Tjohej, nu är bibliotekets hemsida uppe och går! Gå in på Vefsn videregående skole och klicka på bibliotekslänken uppe till höger. Eller klicka här. Systemet för webbpublicering liknar delvis det Parkskolan använder, och det har jag ju en viss erfarenhet av. Men jag har ändå haft ett antal frågor och funderingar - tur att skolans webbansvarige är både tålmodig och pedagogisk...

Det känns lite läskigt att skriva på norska... det har jag visserligen gjort hela hösten - i utskick till lärare och annat - men detta ska ju ligga på nätet och vara tillgängligt för vem som helst, inte bara kollegor som är införstådda med mitt vingliga språkbruk. Hoppas att det inte letat sig in alltför många "svorska" formuleringar... men det lär jag väl få höra i så fall. Jag har så smått börjat återanvända en del av boktipsen från Parkbibliotekets hemsida (varför uppfinna hjulet flera gånger?) - definitiv risk för att svenskan lyser igenom när jag översätter rakt av, men å andra sidan är norrmän generellt mycket duktigare på svenska än tvärtom så jag lär i alla fall göra mig förstådd! :)

Under dagen var det som sagt en massa grundskoleelever på besök på skolan; de fick en guidad tur runt hela bygget och ett av ställena de besökte var biblioteket. En av lärarna som guidade konstaterade att "skolans bibliotekarie är specialimporterad från Sverige" - vilket jag tyckte lät kul, och upprepade för en annan grupp som kom lite senare. "Vaddå, skickade de hit dig med posten eller?" sa en av dem troskyldigt och jag fick skynda mig att förklara att det inte var riktigt så det gick till när jag flyttade hit... :)

En annan kollega sa förresten att jag är den trevligaste svensk han känner. Smickrad blev jag, även sen han konstaterade att han känner ungefär två.

Och kanske är vefsningarna tacksamma över att jag flyttat hit - jag hörde precis på nyheterna att utflyttningen är stor från hela Nordland och att den kommun som hittills i år minskat mest i invånarantal är just Vefsn. Jag gör vad jag kan för att motarbeta statistiken!

PS. Nu är det plusgrader ute... senaste prognosen talar om ca +7 i helgen. Äsch...

Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Den andre svensken jeg vet om er knugen.... eh.... kungne... eh... KUNGEN
Neida jeg tullet bare, du e toppen Jenny. En kjempetrivelig jobbkompis. Nå kan svenskene angre at de sendte deg til oss.

2007-11-15 @ 22:23:53
Postat av: Jenny

Ikke rart jeg trives her, med så hyggelige og morsomme kolleger! :)

2007-11-16 @ 20:10:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0