Att leva upp till förväntningarna

Typisk innedag - det är blött, blött, blött ute. Vaknade tidigt imorse av att det stormade och smattrade mot sovrumsfönstret. Vinden har avtagit under dagen, så icke nederbörden. Fast även om det fortfarande är plusgrader har regnet övergått i snö. Ser knappt grannhuset mellan snöflingorna! :)

Har ägnat stora delar av denna lördag åt skidskytte-VM från Östersund. Grattis norrmän till alla medaljer! Fast nog önskar jag att svenskarna kunde få vinna nåt också... Å andra sidan sett blir jag förbannad över mediernas förmåga att skruva upp förväntningarna till det orimliga, bara för att sedan kunna skrika ut "fiasko" fast deltagarna gör helt godkända insatser. Nån enstaka topplacering i världscupen innebär inte automatiskt att man kommer sopa hem ett knippe medaljer när det blir mästerskap. Det är rätt befriande att höra Björn Ferrys analyser; häromdagen när det var mixed-stafett konstaterade han efter sin sträcka att "andraplatsen är inom räckhåll - men det är niondeplatsen också...", och idag var det nåt i stil med "det kan gå riktigt bra - eller åt helvete". Precis, skidskytte är en ganska oberäknelig gren! :)

Ikväll är det svensk schlagerdeltävling igen - se där, ännu en tävlingsgren med ganska oberäknelig utgång. Jag har inte alls hängt med i skriverierna (stor skillnad mellan Sverige och Norge: schlagerhysterin är mycket mer utbredd hos de blågula) - men har i alla fall klart för mig att Carola är med. Igen. Och förutsätts vinna. Ska inte uttala mig för jag har inte hört låten, men hon brukar inte vara en av mina favoriter. Fast hon sjunger duett med Andreas Johnson i år - definitivt en förmildrande omständighet. För några år sen när hon tävlade i den internationella finalen var jag på väg till Sogndal, övernattade på vandrarhem på Røros och såg tävlingen på norsk TV. Kommentatorn Jostein Pedersen jämförde henne med en Duracellkanin på dåligt batteri...

Också ett sätt att se på saken! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0