En helg i Malå

Jodå, jag åkte till Sverige i helgen. Det snöade en hel del i lördags men det var inga problem över fjället - nyplogat i stort sett hela vägen (något bättre på den norska sidan...).

  

Mormors flytt har gått bra. Det är klart att ett äldreboende inte är samma sak som att bo i en egen lägenhet, men eftersom hon behöver alltmer hjälp har hon det bättre på ett ställe där det finns personal i närheten. Och själv verkar hon på det hela taget rätt nöjd.  

 Utsikt från lägenheten - på nya stället blir det istället utsikt över Malån

Det var full rulle hela helgen med att städa ur lägenheten, flytta möbler och andra saker till nya boendet och besluta vad som skulle göras med allt som inte fick plats där. Tänk att det kan rymmas så mycket i en lägenhet på ett rum och kök!

Imorse väckte pappa mig strax före halv sex - på med kläder, ut och sätta i motorvärmarsladden. Det var -26 i Malå... jag gav mig av strax före 7, och uppdagade att det var ännu kallare i Sandsele (-29), Storuman (-30) och Tärnaby (då vippade termometern för några sekunder ner på -32). Mitt på fjället var det bara -7... och här i Mosjøen är det rena mildvädret, endast 5 minusgrader!

Det är rätt mycket snö i Malå med omnejd - och det kändes som att köra i ett julkortslandskap. Gnistrande vit snö, stora mjuka drivor - och en soluppgång i starka färger:

 

image541

 Frostrosor på bilen...

     

     

image559

 

Att en del bilder har lite konstig färgskala beror på att jag tyckte det blev för kallt att kliva ur bilen - fotograferade genom vindrutan istället... :)

image550

Vet ni vad? Grodyngel heter rumpetroll på norska! :)
(lyssnade på norska versionen av Populärmusik från Vittula under resan och där dök de små krabaterna upp)

Kommentarer
Postat av: Maria Vuitton

Min sista tävling pågår nu :D Det enda man behöver göra för att vara med är att skriva en kommentar!!!

2008-02-04 @ 21:27:50
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0