Mycket väder

Ett förtydligande: att ett par skor är vattentäta innebär inte att man bör kliva i decimeterdjupa vattenpölar var femte meter - det finns gränser för hur mycket väta de orkar stå emot. Särskilt när vattnet dessutom plaskar in över kanterna...

Mm. Just det. Det är "mycket väder" här i Mosjøen idag. Jättemycket! Ösregn, kraftig vind och +4. Imorse såg det inte så illa ut så jag traskade iväg utan regnkläder (att jag aldrig lär mig!!). Hade dock sinnesnärvaro nog att ta med paraplyet. Inte för att det hjälpte så mycket när jag skulle gå hem... det vände sig ut och in i rena förskräckelsen! :) Så det blev buss - jag gick från skolan och in till centrum och det räckte mer än nog.

Har varit på kurs idag, här i stan (jodå, Marie, jag har varit på en del kurser den senaste tiden men den här var inte för bibliotekarier utan för alla som jobbar med barn och ungdom!). Temat var psykisk hälsa i skolan och det var en jättebra föreläsare, svenska Mia Börjesson som är socionom och har jobbat med ungdomar i många år. Mycket tänkvärt (lämnade anteckningarna på jobbet, kan referera en del av det hon sa en annan dag).

Imorgon kommer det två klasser till biblioteket och jag ska prata med dem om noveller. Någon som har ett bra tips på hur man bör presentera genren?? Jag är som vanligt sent ute... :) Har en väldigt bra novell som jag tänkt läsa högt - men den är på svenska och jag vet inte om jag hinner översätta den ikväll - å andra sidan lär eleverna förstå det mesta även om jag läser på svenska.

Nä, dags att slänga i sig lite mat, sen ska jag ut i ruskvädret igen (med regnställ denna gång) - bakade biskvier igår och ska leverera till en kollega som bor lite längre upp i backen.


Kommentarer
Postat av: Marie

Japp, du är ofta på kurs! Nu är det bevisat! Har du läst "Ett halvt ark papper" som intro till noveller någon gång? Om inte, så läs den först själv och se om den kan vara något.

2008-01-28 @ 18:09:17
Postat av: Jenny

"Ett halvt ark papper" är helt suverän, jag läste den högt för flera klasser i höstas när vi hade Kura Skymning-arrangemang. "Att döda ett barn" (Stig Dagerman)är också väldigt bra, den har jag använt i båda läsprojekten. Båda texterna finns översatta till norska! Fast läraren som har morgondagens klasser efterlyste nånting lite lättsammare...

Håll i dig, jag ska på kurs 7/2 också! :)

2008-01-28 @ 18:40:30
Postat av: Marie

Nu har jag laddat med fyrpunktsbälte och hjälm, så nu kan du åka på kurs 7/2! "Att döda ett barn" har jag inte läst, men mina kollegor pratar varmt om den. Måste undersökas!

2008-01-28 @ 22:17:55
Postat av: Eva J.

Jag inser att jag kanske är lite sent ute (hoppas det gick bra!), men här kommer ett tips iaf (kanske har nämnt det förut. Jag har för mig att vi i min klass fick läsa nåt av Hemingway, tror det var "Snö på Kilimanjaro" eller nåt sånt (hoppas han skrivit nåt som heter nåt liknande iaf så jag inte gör bort mig totalt...), när jag gick på gymnasiet. Har för mig att det handlar om ett par som sitter på ett kafé eller en resturang och pratar om något. Upplevelsen av det hela är ungefär som att man sitter och råkar tjuvlyssna på dem. Mellan raderna förstår man att de funderar på att göra abort... Inte så lättsamt det heller förstås...

Sen, om nu svenska inte är något problem för dem, kanske nåt av Jonas Karlsson skulle kunna gå hem. Jag har visserligen inte läst hans bok ännu, men den är ju ny till skillnad från ovanstående tips. Sen har du ju Fredrik Lindström också, "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?"

2008-01-30 @ 19:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0