Stormen Tuva

Tack för novelltips! Jag sparar dem alla för framtida bruk. Löste problemet på egen hand denna gång... jag fick en snilleblixt, nämligen! En tidigare elev på Parkskolan skrev det vinnande bidraget i en novelltävling i Tidningen 7 häromåret, en helt suverän berättelse på temat "dagen efter" (handlar dock alls icke om det man i första hand associerar till...). Jag kontaktade tidningen och fick tag på novellen, hann sedan dessvärre inte översätta den till norska men de tre klasser som (hittills) fått höra den har varit helt med på noterna fastän jag läst på svenska. Inga språksvårigheter där, inte! Ytterligare en klass ska få höra den nästa vecka. Det är kul att kunna göra kopplingen både till Sverige och mitt gamla jobb, och definitivt en poäng med att det är en elev i deras egen ålder som skrivit den. Förhoppningsvis kan det inspirera fler till att skriva själva.

Jag har faktiskt mailat eleven i fråga också - jag kan ju inte bara knycka hans text utan att kolla att det är OK! Och han har inget alls emot att bli berömd i grannlandet... :)



Att julen är över har väl de flesta fått med sig. Om inte annat står det fullständigt klart när man handlar hos butikskedjan Rema 1000: de säljer burkar med pepparkakshjärtan till det facila priset av 2 kronor...

Vintern har däremot bara börjat - här har det vräkt ner snö idag. Jag skrattade högt när jag gick till jobbet (tur att det är så få som är ute och går den tiden på dygnet, jag misstänker att de skulle undra vad jag drabbats av...) - det kom en snöby med världens största snöflingor; lapphandskar lika stora som min handflata! Jag ljuger inte! En flinga fastnade på glasögonen och murade igen dem fullständigt. Helt fascinerande... fast det var som sagt bara en by, den varade väl en minut eller så.

Det har varit trafiksvårigheter här idag på grund av snö och vind. Och snart kommer stormen Tuva och ställer till det än mer. Varför får ovädren namn, förresten?? Och vem är det som namnger dem?? Tuva ser ut att kullkasta mina planer för helgen. Jag hade tänkt mig till Malå för att hjälpa till med mormors flytt från lägenhet till äldreboende. Morbror med sambo finns redan på plats, moster med make flyger upp imorgon och mamma och pappa tar bussen, också det under morgondagen - så egentligen kanske jag inte behövs, men det hade varit roligt att hjälpa till. Och att hälsa på mormor, förstås!! Än har jag inte uteslutit att åka, men prognosen tillsäger visst både stormvindar och stora nederbördsmängder, så det ser inte särskilt lovande ut...

Kommentarer
Postat av: Jenny

He he... lika bra att kommentera med en gång: såg just att jag nämnt den svenska novellen redan i förrförra inlägget. Ursäkta att jag är en aning virrig! :)

2008-01-30 @ 20:43:55
Postat av: Maria Vuitton

Var gärna med i min tävling ;)

2008-01-30 @ 20:56:32
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0