Visfestivalen

Tänk att när semestern närmar sig slutet, då har man plötsligt en dag eller två för lite för allt det där man tänkt hinna med. Den där dagen för lite - visst vore det bättre om den inträffade i början av semestern?! Så hann man kompensera... :)

Idag började visfestivalen här ute - färjan gick flera extraturer igår, och idag har den i princip gått i skytteltrafik över Kvarken. Vi har inte varit på kvällens konsert - väntar till imorgon kväll där Brolle är dragplåster. Men vi cyklade en tur ner till Byviken nu ikväll för att se på folklivet - och kön till färjan. Den gick fullastad 22.45 och frågan är om resten får plats 00.30 eller om det kommer tarvas ytterligare en vända. Och än mer folk kommer det att bli imorgon kväll, efter sista konserten. Då är det skönt att man har tak över huvudet här ute på ön!

Färjan försvinner i natten...



Rätt mycket båtar i Byviken denna helg:



Årets första färskpotatis - som vi åt igår tillsammans med surströmming:
(eller nja... de andra åt surströmming, jag åt inlagd sill!)



Ogräsrensningen i jordgubbslandet lönade sig...:



Igår morse var vi ute och letade kantareller. Utan framgång. Istället prövade pappa sina krafter mot en stor sten i skogen. Mja... utan framgång där också! :)

 

Jättegetingbo som hänger ner från en grankvist vid vägkanten. Jag vågade inte gå närmare...



(förresten, roligt norskt ord: getingbo = vepsebol)
_ _ _ _ _

Maratondag imorgon: ska upp tidigt och plocka blåbär (har lovat ett par i byn att plocka lite, själva har de svårt att komma ut i skogen). Kl 9.00 ska jag sen vara på affären för att tillsammans med föreningens kassör gå igenom medlemsmatrikeln. Så ska vi hinna kränga syrrans silversmycken nere vid hamnen är det tänkt. Och imorgon kväll ska vi ju på konsert. Och däremellan nån gång ska jag hinna packa. Samt umgås med släkten.

Kanske bäst att lägga sig då... väckarklockan står på 06.15.

Gääsp! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0