Billig bilservice... och en buckla

Lämnade in min bil på service idag. Efter ett par timmar ringde de upp från verkstaden och meddelade att de inte tänkte göra nån service. Jag hann tänka att "nu säger de att bilen är färdig för skroten - men den är ju nästan ny!!" innan jag begrep att det är just därför de inte tänkte ta sig av den - bilen är så ny och senast jag lämnade in den fick den en long life-service så den behöver inget verkstadsbesök igen förrän efter 2 år alt. 3000 mil. Ha! "Använd dina pengar till  nåt roligare och kom tillbaka om ett år eller så", fick jag besked om. Så snabbt gick det att spara de 3.300:- som en grundservice skulle ha kostat!

Ägnade en dryg timme imorse till att vandra runt i centrala Umeå - lämnade in bilen vid 8-tiden och väntade sedan på att affärerna skulle öppna vid 9.30. Sen shoppade jag järnet! Nä, inte det. Jag fyndade några CD-böcker för 50:- styck på Åkerbloms (bl.a. Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam och Mustafa Cans Tätt intill dagarna) och provade en blus på Indiska (jättefin, men jag såg ut som en atlantångare i den så det blev inget köp). I övrigt höll jag hårt i plånboken... :)

     

Årets största påskris??

image723

När jag kom hem igen upptäckte jag att bilen har fått sin första buckla. Nån har backat (?) in i den - men den enda synliga skadan tycks vara att nummerplåten fått sig en knäck. GRR!!

Kommentarer
Postat av: Marie

Kolla om du inte har en ruta i instrumentpanelen som talar om hur lång körsträcka det är kvar till nästa service och om det är en inspektion eller bara ett oljebyte. Det kan stå där.

2008-03-19 @ 19:45:26
Postat av: Jenny

Jodå, jag har en serviceindikator - fast den hade jag fullständigt glömt...!

2008-03-19 @ 20:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0