"Godt at vi har svensker her i landet"

Hörde på bilradion imorse att en 23-årig svensk räddade livet på en mamma och hennes tre barn vid en lägenhetsbrand på Vålerenga i Olso. Han gick förbi, såg brandröken, tog sig upp till lägenheten via en balkong, bröt upp dörren och fick ut hela familjen. Enligt polisen hade det hela fått en tragisk utgång utan hans insats. Vilket föranledde radioreportern att konstatera att "det er godt at vi har svensker her i landet!"

Svenskar i Norge, ja. Vi är nästan 25.000 svenskar här - den enda invandrargruppen som är större är pakistanier. Redan efter två år kan man som svensk få norskt medborgarskap - men det är det bara ca 15% som söker. Kommer man från ett annat nordiskt land har man ungefär samma rättigheter som norrmännen, så det spelar inte så stor roll. Dessutom är det många som inte stannar så länge, och då finns det ingen anledning. Det funkar på ungefär samma sätt åt andra hållet, dvs det är många norrmän som flyttar till Sverige för längre eller kortare tid - ofta styrt av hur arbetsmarknaden ser ut.

Hur länge jag tänkt stanna? Det är en öppen fråga...

Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Vi får se til å finne en mann til frøken så stannar hun nok i Norge =)

2008-03-10 @ 10:42:43
Postat av: Jenny

Jeg har hørt at vefsningene er litt trege. Det er jeg også. Så jeg trenger nok litt hjelp, ja! :)

2008-03-10 @ 10:58:58
Postat av: Tor Audun

Du får legge frem ei liste med krav så får vi se om det er noen som kan leve opp til dine krav=)

2008-03-10 @ 17:43:24
Postat av: Jenny

Det blir en laaang liste! :)
Neida, jeg er ikke så kravstor. Håper på en dag å treffe en hyggelig fyr, hvordan han ser ut och hva han driver med er ikke så nøye, bare han har humor. Og gjerne er litt nevenyttig... (nu har jag hittat ett skojigt norskt ord igen; det betyder "händig" och visserligen finns ordet "hendig" också men jag gillade "nevenyttig" bättre!)

2008-03-10 @ 19:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0