Skidag i Kjemsåsen

Igår hade vi friluftsdag på skolan. Och när det är friluftsdag, då ska ALLA vara med
- inte bara elever och lärare, utan alla anställda. Bra för sammanhållningen!
Vi hade kalasväder - strålande sol och några plusgrader. Vi åkte med buss till Kjemsåsen (en bit utanför stan), där det finns möjlighet att åka skidor både på längden och på tvären (eller "bortover" och "nedover", som jag hörde nån kalla det). Jag tog dock inte med mig mina skidor - hade inte lust att vingla runt i allas åsyn... :) Dessutom åkte eleverna både snowboard, pulka och presenning (!) samt deltog i olika aktiviteter som dragkamp och "kasta-snöboll-i-hink". Det serverades lunch också - korv med bröd. Jag var med i serveringsgänget och vi grillade väl uppemot 650 korvar innan alla var mätta...

image692

     

(den stackars ensamma korven följdes alltså av 649 andra... men innan dess hann en del elever titta klentroget på grillen och undra om det var allt de skulle få - "ja, ni får dela", sa kollegan som stod beredd med grilltången... hehe!)

Efter friluftsdagens slut hämtade jag upp mamma och så körde vi omkring i närområdet; Marka runt, en vända i Olderskog, bort till flygplatsen... och mamma upprepade en kommentar jag fått höra flera gånger: "finns det nåt ställe i Norge som inte är fint??" Tja, det gör det säkert, men på det stora hela är det ju fantastiskt vackert här!

image697

Så här ser Øyfjellet ut snett bakifrån - sett från flygplatsen. Den dag jag ska upp på toppen blir det här jag går - mycket längre, men (och det är det viktigaste) mycket mindre brant!!

I eftermiddag bär det av över gränsen - vi kör till Malå ikväll, övernattar hos morbror med sambo, hälsar på mormor imorgon och fortsätter mot Sävar imorgon kväll. Sen blir det Holmön första bästa finvädersdag. Tjohej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0