In i dimman

Pöh! Jodå, det har varit soligt idag - på en del håll. Men över centrala Mosjøen har dimman legat som ett lock. Inte en solstråle har lyckats pressa sig ner. Hrm. Uppe vid lantbruksskolan var det bättre - när vi kom dit vid 14-tiden fick vi faktiskt se solen!


_ _ _ _ _

 

Middagstips: mexikansk choritzogryta! Busenkel att göra. Bryn köttfärs (500 g) först, och sen i tur och ordning 1 choritzokorv, 1 grön paprika, 1 röd paprika, 1 gul lök och 1 liten squasch (allt hackat i lämpliga små bitar). Blanda allt i en gryta, häll över 1 burk tacosås, 1 dl köttbuljong samt lite oregano. Låt puttra i 10-15 min och smaka av med salt och peppar. Blanda ner en burk majskorn på slutet. Färdigt!! Serveras lämpligen med ris eller matvete.

Jo, jag har faktiskt lagat mat idag. Riktig mat - inget halvfabrikat! :) Det är annars inte någon av mina favoritsysselsättningar - vilket nog har att göra med att det inte är så kul att laga mat bara till sig själv* - och min repertoar är tämligen begränsad. Köttfärs och kyckling i olika former är liksom standard. Och i receptet ovan slog jag ihop dessa basvaror - vanlig nötfärs var nämligen så hiskeligt dyr att jag köpte kycklingfärs istället. Och choritzokorv tror jag inte finns här i landet, så det blev chilipølser. Funkar precis lika bra!

Och eftersom jag gjorde en rejäl gryta är det ingen hemlighet vad jag kommer äta varenda dag i en vecka framåt... :)
_ _ _ _ _

* och nu kliar det i fingrarna på kollegan att komma med en eller annan kommentar med illa dold undermening...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0