Jag hittade den!

Trimkassen på Dolstadåsen, alltså. En sån som på svenska heter... eeh... vad? Motionslåda??? :) Nä, det var en riktigt dålig direktöversättning. Vad heter de?! (det går utför med min svenska...) Men ni vet, sådana där postlådor som t.ex. Korpen sätter upp lite här och var och där det finns en bok man kan skriva sitt namn i när man är ute och går/springer/cyklar etc. Fast i det här fallet är det skolan som satt upp lådan, för att uppmuntra de anställda att röra på sig (antar jag).

(Jag tycker förresten att det borde finnas en trimkasse längs E6:an nånstans mellan Kulstadlia och Kippermoen...)

Vis av skadan från förra helgen - då solen hann gå i moln innan jag kom iväg - gick jag upp till tornet så snart jag slängt i mig frukosten imorse. Och jo, det var ett smart drag. Det har blivit gråare och gråare utöver dagen.

OK, jag vet att utsikten från Dolstadåsen är ett uttjatat motiv, men jag tycker fortfarande att det är himla fint och om ni tröttnar på den, ja... då är det ert problem! :)



     

     

Julmässan? Jodå, jag gick dit i eftermiddags (se där, det skulle varit en trimkasse längs vägen!). Vet inte om det är mig det är fel på, men efter 20 minuter var jag nöjd. Då hade jag gått runt och sett på allt minst tre gånger, köpt en plånbok till mamma (ingen hemlighet, hon har beställt den) och ett par sockar till en av syrrans kompisar (även det ett beställningsjobb). Punkt. Och så himla mycket julgrejer tycker jag inte att det var - känns som att de hade mer ifjol. Kan vara mitt minne som sviker. Hursomhelst -  jämför man med julmarknaderna i Nävertjäl och på Gammlia så... men det bör man kanske inte göra. Nåja, det kommer julmarknader både på Lantbruksskolan och i Korgen - eller om det är på Bjerka - och säkert på fler ställen, så det kan hända jag gör ett nytt försök.
_ _ _ _ _

Där sprack den illusionen... stort reportage i VK idag om Holmön på den tiden ön var Sveriges minsta kommun. Här har jag har i alla år gått runt och trott att jag var den sista som föddes in i Holmöns kommun - innan den slogs ihop med Umeå 1 januari 1975. Men får man tro artikeln så skedde detta redan 1 januari 1974. Och då var jag ju inte ens påbörjad... Va?! Stämmer det?! Då är jag alltså inte så unik som jag trott...

Kommentarer
Postat av: Tor Audun

For meg er du en unik venn uansett når du måtte være født:-))

2008-11-15 @ 18:32:10
Postat av: Jenny

TAKK!

2008-11-15 @ 21:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0