Mörkt. Mörkt. Mörkt.

Ställverket (eller vad sjutton det nu är) i Mosjøen
(ligger längs min promenadväg till jobbet):



E6:an (med Kulstadlia i bakgrunden på bilden till höger):

 

Bergene Holm med Elkem Aluminium i bakgrunden:



Det är mörkt när jag går till jobbet på morgonen. Och mörkt när jag går hem igen. Blöta väg-banor och tunga regnmoln (även om det - kors i taket - varit uppehåll idag) gör att det blir ännu mörkare. Jag vill ha snö. NU!!!
_ _ _ _ _

Jag anar en viss skenhelighet hos mig själv... Brukar ju stöna och klaga över att julhysterin startar allt tidigare för varje år, att skyltfönstren fylls av tomtar redan i oktober och att julborden snart kommer att krocka med surströmmingspremiären (även om det är värre i Sverige än här, vad jag kan se). Men vem är jag att ifrågasätta? Själv har jag precis tagit fram lussekatter ur frysen och på vardagsrumsbordet står både valnötter och clementiner. Fattas bara en CD med julsånger - men så långt tänker jag inte gå!! :)
_ _ _ _ _

Ibland räcker mitt eget bibliotek inte till - var in en sväng på kommunbiblioteket igår, och kom ut med en roman som jag lånat bara på grund av titeln: Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Schaffer (den har kommit ut på svenska också: Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap - det sistnämnda ordet är definitivt en nykonstruktion i det svenska språket...). Boken är en brevroman som handlar om ett litteratursällskap på kanalön Guernsey som svetsas samman under andra världskriget - utlåtande kommer när jag läst den.
_ _ _ _ _

Tjohej! Obama vann!


Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Du har enda en ting du bør få gjort i god tid før jul.......................du vet hva jeg mener. fniz-fniz

2008-11-05 @ 20:00:17
Postat av: Marie

Hur svetsas en kanalö samman?

2008-11-05 @ 20:00:44
Postat av: Jenny

Marie: Det är litteratursällskapet som svetsas samman, inte ön!



Tor Audun: Jeg er klar over det. Og jeg regner med at du vil ta alle sjanser å gi meg et spark bak... :)

2008-11-05 @ 20:51:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0