Vefsna



... det är alltså älven som rinner genom stan. Klockan var inte mer än 13.20 när jag tog bilden
- då var solen redan på väg ner bakom Øyfjellet. Nog märks det att dagarna blir kortare, alltid...

Varför jag var ute och fotograferade på arbetstid? Jo, jag var på väg till Mosjøen vgs avd Sentrum (alltså en av avdelningarna i den nya sammanslagna gymnasieorganisationen) - skulle på möte tillsammans med mina bibliotekariekollegor. Varför möte, det har ju varit flera sådana på senaste tiden? Jo, därför att vi håller på att utarbeta en gemensam handlingsplan för de tre biblioteken! Nu är vi nästan i mål - den skall lämnas in till skolans strategiska ledningsgrupp innan 1/12 för godkänning (vi hoppas i alla fall att den går igenom!).
_ _ _ _ _

Första högläsningsrundan på tema Kura Skymning är genomförd. Jodå, eleverna (och framför allt lärarna...) gillade mina pepparkakor, och alla lyssnade snällt på de texter jag läste. Så långt är ytterligare tre klasser inbokade. Bara att tuta och köra!
_ _ _ _ _

Kollegan tycker jag kan knata upp till TV-tornet med pannlampa nån kväll. Icke. Det är jag för mörkrädd för att ens överväga!! Jag är dock selektivt mörkrädd - att gå till/från från jobbet när det är mörkt eller gå på kvällspromenad i bebyggda strök - det gör mig ingenting. Men att gå i skogen... det är nåt förfärligt läskigt med ficklampssken som fladdrar mellan trädstammarna... Och ändå har ju kollegan rätt i att det antagligen är tryggare att gå i skogen än i stan efter mörkrets inbrott. 

Alldeles oavsett väntar jag med Dolstadåsen tills jag kan gå dit i dagsljus!

Jag och syrran har förresten kommit fram till att enda sättet att känna sig trygg i skogen när det är mörkt - det är att ha med sig pappa... :)
_ _ _ _ _

Jag vill ha en katt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0