Skitquiz

Bedrövligt. Vi kom femma resp. sexa i de båda omgångarna. Av sju lag... Uppemot tio poäng från seger båda gångerna - ändå tyckte vi egentligen inte att vi gjorde direkt dåligt ifrån oss. Men jädrar så mycket bättre alla andra var...

Mina bidrag för kvällen var bl.a. namnet på presidentfamiljen Obamas nya hund (Bo), att Dr Alban är född i Nigeria, att Pellefant är blå och att saffran utvinns från krokus. Men sen var det en hel hoper frågor där jag bara satt och tittade oförstående på de andra... som t.ex. högsta fjälltoppen i Telemark och vilket lag i Tippeligaen som låg på sistaplatsen efter den 4:e omgången (vilket lagkamraterna klarade, såklart!).

Vad vi gick bet på? T.ex. vad sångaren i Radiohead heter, vad man med ett grekiskt ord kallar gudarnas kärlek till människor (agape - det borde vi kanske kommit på) samt vilken seriefigur som har en häst som heter Lett-På-Tå (rätt svar: Rødøye - alltså Rödöga).

Hm. Bara att - som vanligt - ta nya tag till nästa gång.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Men Jenny,ALLA var väl inte SÅ mycket bättre än er.Ni kom ju inte JÄTTESIST!!!!(Själv undrar jag om jag skulle klara någon fråga alls)

2009-04-21 @ 08:15:29
Postat av: Jenny

Jo, det kändes så! Med tanke på att vi tror vi ska vinna varenda gång vi går dit... :)



Klart du skulle vara en tillgång för laget! Även om jag kanske skulle få tolka norskan åt dig... :)



Typiskt min klisterhjärna förresten, att kunna namnet på presidenthunden. Har väl aldrig förr varit med om att mitt värdelösa vetande kan komma så väl till pass som på quizen.

2009-04-21 @ 08:59:39
Postat av: Mamma

TACK Jenny,det värmer ett modershjärta att du har sån tílltro till min hopkrympta hjärna!(menDR.Alban ,Pellefant och saffransfrågorna hade jag klarat)Men nästa gång DÅ TAR NI DOM!!!!

2009-04-21 @ 14:12:06
Postat av: Jenny

Men kära värld - din hopkrympta hjärna?!!? Jag som alltid hävdat att jag ärvt mitt skarpa intellekt av mina begåvade och klartänkta föräldrar!! Finns inget hopkrympt där, så det så. Den enda förbättringspotential jag kan tänka mig vore väl pappas stresströskel i så fall... :)



PS. Har från säker källa (=en kollega) att hjärnan funkar som vilken muskel som helst - den kan tränas upp. All din korsordslösning innebär därmed att din hjärna är på elitnivå.

2009-04-21 @ 14:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0