Ännu mer blåbär



Ehhhm. Jo. Det blev blåbär ikväll också. Med Unni. På Granåsen.
Vi plockade, pratade, plockade, pratade - och sen var vi tysta i en så lång stund att Unni till slut ropade för att kolla att jag fortfarande levde. Jo, det är säkert! Vi sa inte ett ljud på minst 20 minuter - det var så att vi själva blev förvånade! :)

När det började bli svårt att urskilja bären insåg vi att det var dags att bege sig hemåt. Och innan vi var hemma var det nästan beckmörkt. Imorgon blir det till att ge bort det mesta; Unni tycker vi ska reklamera för "håndpillede blåbær". Jojo!

Och så sa hon, med tindrande ögon: "Tänk, Jenny - lingonsäsongen har inte ens startat än!"

Det blir nog fler bärturer vad det lider...
_ _ _ _ _

Vi har förresten börjar fundera på hur vi ligger till inför höstens quiz på Onkel Oskar. Unni skulle ju som bekant läsa Bibeln i sommar medan jag skulle lära mig all världens huvudstäder. Pöh!! Hon har inte läst mer än ett par sidor - och jag har lärt mig en enda huvudstad (Tegucigalpa i Honduras). Vi bör nog lägga oss i hårdträning snarast.
_ _ _ _ _

Nä, dags att komma sig i säng. Är trött så det räcker - senaste natten var en sån där när jag vaknade stup i kvarten, utan att ana varför. Var klarvaken kring halv fyra, låg och filosoferade en halvtimme innan jag somnade, vaknade igen, somnade - och försov mig!! Nu är jag en sån där som helst vill kliva upp i ruskigt god tid så trots att jag vaknade en timme senare än vanligt hade jag inga problem att hinna till jobbet i tid - men den där förlorade timmen har jag jagat hela dagen... Slutade förresten kl 16 idag, det är nog det tidigaste jag gått från jobbet sen jag började om efter semestern. Nu låter det inte så farligt för er svenskar, men tilläggas skall att jag normalt har arbetstid till 15.30. Det är lääänge sen jag klarade att gå från jobbet så tidigt! Men imorgon ska sista klassen hämta sina läroböcker, sen ska det väl lugna ner sig. Inbillar jag mig. Möjligen lite naivt... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0