En dag på fjället

     

Alltså, jag måste vara felkonstruerad på nåt sätt. Eller vad säger ni: varför domnar högerfoten när jag plockar blåbär??? Och varför får jag samtidigt vansinningt ont i vänstra skinkan??? Och varför säger det "gniiirk" i vänsterknäet när jag går i uppförsbacke??? (fast det har det gjort ett tag, så just det kan jag väl inte skylla på bären...)

För att inte tala om ryggen. Aj.

Men so what - en hel dag i frisk fjälluft, solsken (i alla fall en del av tiden) och fågelkvitter och en bäck som porlar och får som bräker... kan ju inte klaga!!

Jo, det blev Korgfjellet. Parkerade i närheten av vägkrogen, och behövde inte gå mer än ett par hundra meter för att hitta bär. Hur mycket? Tja, det blev väl 8 liter, ungefär. På typ 6 timmar. Inte mycket att skryta med, kanske, men så plockar jag för hand - och helt färdigrensat. Varför då? Jo, jag tycker det är jättekul att vara ute och plocka bär (det har jag efter pappa) men tycker det är mördande tråkigt att rensa (det har jag efter mamma...). Så hellre 8 liter och en heldag utomhus än flera hinkar som ska rensas när man kommer hem. Så det så! :)

     

Plockade mig längre och längre uppför en bergknalle. Och vad fasen, det var lika bra att gå ända upp och titta på utsikten. Det ångrade jag inte!! Förrän jag skulle gå ner igen - med en knökfull burk med blåbär, utan lock (varför tog jag inte det med mig kan man ju undra??). Halkade till flera gånger så det var mer tur än nåt annat att jag lyckades bärga bären...



Så liten min bil blev helt plötsligt! (nere i högra hörnet)



Dagens resultat: 

Har googlat mig till att den högsta toppen i Korgfjellsmassivet (eller vad man nu ska kalla det) är 964 m.ö.h. och att vägen går upp till 555 m.ö.h. Borde betyda att jag var upp på sisådär 600 m.ö.h., då... :)

Vägen över fjället är gamla E6:an, en riktig flaskhals som ofta stängdes vintertid. År 2005
öppnades Korgfjellstunneln, 8533 m lång. Den här bilden är sen 1946 (har lånat den
från Wikipedia...) - vilket jobb att hålla vägen öppen:




_ _ _ _ _

Nu blir det en lat kväll i soffan, lite friidrotts-VM (måste väl få med mig 100-metersfinalen)
och så kanske en film. Kan ju alltid skylla på att jag ska vila ryggen.

Och bären är ju rensade... he he... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0