Det enda jag inte gillar med mitt jobb...

... är kravhanteringen. Det är närmare +28 här på jobbet, svetten lackar och jag räknar med att bli kvar ett bra tag till. Är inte på mitt soligaste humör. Upptäckte igår när biblioteksdata-systemet gick igång att fakturaunderlaget försvunnit - alltså det tredjekrav som automat-genereras och som har rubriken "Regning for tapt materiale". Normalt sett bara att printa ut, färdigt och klart att stämpla och skicka - men nu en operation som tagit mig nästan hela dagen. Har lyckats få ut en lista över alla elever som har försenade böcker, men får sitta och skriva varenda räkning själv. Och måste kolla upp adresserna på varenda elev, för de är inte med på listan. Samt dubbelkolla att böckerna fortfarande är registrerade på respektive elev, för på listan har det slunkit med en och annan bok som faktiskt är återlämnad.

Muntert värre. Nu kvarstår att stämpla alla räkningarna och påföra rätt kostnadssted, d.v.s. vilket konto varje räkning skall knytas till. Och det beror förstås på vilket program eleven går. Vilket jag också fått kolla upp elev för elev (fast tack och lov har jag det i huvudet i ganska många fall). Det kom nämligen inte heller med på listan.

Räknar med att det blir en timme eller två till här på bygget. Och jag som tycker det här är tillräckligt tråkigt när datasystemet funkar och ventilationen är igång!! Och det måste göras NU, skulle egentligen skickats redan för helgen men då funkade ju inte datorn...

Kan inte fatta att eleverna inte lämnade igen böckerna innan sommarlovet, de fick flera påminnelser!! OK, somliga är ju förstås mer vimsiga/slarviga än andra, men uppemot 100 elever. Det är för mycket!! Och jag måste ju få översikt över hur många böcker vi har innan skolstart, så jag vet vad som eventuellt behöver kompletteras. Stress, stress.

Nu ska jag sluta gnälla. Är ju glad att jag har ett så himla bra jobb! Trots ovanstående! :)
_ _ _ _ _

Har precis tagit en liten paus och varit på möbelaffären i centrum. Och (håll i er) köpt TVÅ NYA SOFFOR till bibblan!!! Egentligen skulle vi bara ha en, men det var kampanj på 3-sits+2-sits och det gick inte att dela på gruppen (och det blev hursomhelst billigare än den billigaste av de andra 3-sitssofforna). Ska byta ut den läbbiga lilla stenhårda soffan och fåtöljen med plastklädsel som eleverna avskyr (man blir fuktig i baken om man sitter där mer än en kvart):


Inget större fel utseendemässigt - men bekväma är de inte!!

Tänker sätta 3-sitssoffan mot väggen - och be byggeleverna snickra ett soffbord liknande det vi fick i vintras. Var 2-sitssoffan skall placeras återstår att se, antingen kollar jag om det är nån annan på skolan som behöver den eller så möblerar jag om så det blir plats för den inne hos mig. Och jag har en idé... vet dock inte om den är genomförbar och den renderar en faslig massa extrajobb (typ total omrockad). Men jag är sugen... får se hur mycket av läromedlen jag hinner beta av den här veckan, kanske kanske blir det tid att smida vidare på idén till veckan.

Förresten, sofforna kommer redan imorgon, ni ska såklart få se bilder! :)
_ _ _ _ _

Och nu. Tillbaka till räkningarna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0