Karriärtips

I senaste numret av DIK-forum (jo, jag är fortfarande medlem i svenska facket) presenteras ett karriärtips: Skapa ditt personliga varumärke.

Oj.

Du gör intryck på din omgivning hela tiden. Vare sig du vill eller inte. Människorna runt omkring dig bildar sig en uppfattning om dig utifrån hur du ser ut, vad du säger och gör. De värden som omgivningen förknippar med dig är ditt personliga varumärke. Därför har du mycket att vinna på att tänka över vilka värderingar du står för och vad du vill kommunicera med andra. Dags att utveckla ditt personliga varumärke! För att det ska vara hållbart och genuint bör det spegla den du verkligen är. Värt att tänka på är också att den viktigaste förutsättningen för att skapa ett starkt varumärke är en ärlig vilja att bidra till din omvärld med det du har att erbjuda.

Puh. Vilken tur att jag redan har ett fast jobb - eller faktiskt två (ett tag till). Har ingen som helst önskan att ge mig ut på dagens kärva arbetsmarknad... Och "karriär". Njä, jag är ingen karriärmänniska. Huvudsaken man har ett jobb som man trivs med, det är min filosofi! :)

Kommentarer
Postat av: mostra

Hej Jenny!



Du har väl skapat dig ett utmärkt "varumärke", även om du inte gjort det medvetet utan bara för att det känns rätt för dig.

Kramis!

2009-02-03 @ 23:07:26
Postat av: Eva

Helt rätt syrran! Och du är världsbäst, bara så du vet!

2009-02-04 @ 16:49:11
Postat av: Jenny

Tack snällingar! :)



2009-02-04 @ 19:18:44
Postat av: Tova

Hej!



Visst har väl du lyckats med ett varumärke. Klicka på följande länk http://d1.allehanda.se/nara/index.php?sida=nara.asp&pnr=6 och i sökfältet för artikel skriv "En trevlig bloggare". Hittade den i ÖA idag och tänkte direkt på detta inlägg. Du kanske redan har sett det om inte så vet du nu i alla fall.



Allt gott! Tova



2009-02-05 @ 18:31:27
URL: http://urmittperspektivsett.blogspot.com
Postat av: Jenny

Jamen just ja! Jag fick ju faktiskt se texten innan den lades ut på nätet. Sitter här och rodnar av allt beröm... :)



Gunnar: JA! Jag gillar hösten - utom när det blåser kuling på Kvarken... (men jag gillar alla de andra årstiderna också!)



Tova: lycka till med flytten! Både spännande och pirrigt, misstänker jag?

2009-02-05 @ 20:01:50
Postat av: Jenny

Hoppla! Fick precis veta att ovanstående artikel är med i dagens pappersupplaga av ÖA. Jag som undrat varför det är ovanligt många besökare på bloggen idag... nu börjar jag ana...! :)

2009-02-05 @ 21:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0