Författarbesök

Vi har haft författarbesök på skolan idag! Bjørn Ingvaldsen pratade om sin uppväxt på 70-talet, om hur hans ungdomstid sedan påverkat det han valt att skriva om - och så belyste han detta genom att läsa en av sina noveller. Han har träffat nio klasser idag (uppdelat i fyra pass) - och kommer tillbaka imorgon för att träffa ytterligare tre klasser. Författarbesöket är ett arrangemang i regi av Den kulturelle skolesekken. Vad eleverna tyckte idag? En tjej sa till sin lärare efteråt att "han pratade till oss alla, inte bara till några få" och en av killarna sa andäktigt att "han är ju helt genial". Fina omdömen!!


_ _ _ _ _

Hejbara! Tänk om man fick in tio miljarder på sitt lönekonto! Nog för att jag anser mig tjäna rätt bra, men inte sååå bra... :) Håller med den som i en kommentar skrivit att man borde "kräva ersättning från banken för vållande av chockskada".

Syrran upplevde nåt liknande för några år sen. Inte tio miljarder, då, men hon fick in mammas lön på sitt konto!! OK, de jobbade på samma ställe, men varken personnummer eller konto-nummer var ju i närheten av varann. Teknikens under...! 
_ _ _ _ _

Kommer ni ihåg den här? Som jag fick i julas men som jag inte för mitt liv kunde komma på hur den skulle användas?



Nu vet jag! Syrran mötte S - som konstruerat den - på Holmöfärjan förra veckan. Och mysteriet fick sin förklaring: man drar av plastpluppen i ena änden (vilket jag misstänkt, men den satt så hårt att jag har inte vågat slita loss den tidigare) - och vips har man ett verktyg som man kan sticka in i t.ex. kakor (biskvier...) när man ska doppa dem i t.ex. choklad - så slipper man bränna sig på fingrarna. Himlars, att jag inte lyckades räkna ut det på egen hand...


_ _ _ _ _

Var kom regnbågen ifrån?? Igår när jag gick hem från jobbet dök den plötsligt upp!


_ _ _ _ _

Inte utan att man blir lite glad när elever kör förbi, tutar och vinkar, vevar ner rutan och vrålar
"HEEEEEEEJ JENNYYYY!!!" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0