Bitande kallt

Sådärja, nu är jag hemma i Mosjøen igen. Hemma här och hemma där, hemma hit och hemma dit, ja ni vet. Både Sävar och Holmön och Mosjøen är ju hemma! :)

Det var -14 när jag startade från Sävar imorse - tyckte det var tillräckligt kallt, men sen sjönk temperaturen bara mer och mer, med en lägstanotering på -33 i Joeström. Brr! Till och med här i Mosjøen är det närmare -20. Hur vädret varit i Vefsn under julen vet jag inte (jo förresten, det regnade på julafton), men nu är det gnistrande vackert med snötyngda granar.

 

Lugn bilfärd idag - jag var nästan den enda som var ute och körde, kändes det som. Mellan Tärnaby och Mosjøen - en sträcka på ca 16 mil - mötte jag inte mer än sju fordon!! Jag stannade förresten på Krutfjellet och slog av tändningen, klev ur bilen och njöt av tystnaden, månljuset på fjället, alla frostbitna träd och miljoner stjärnor. Så himla vackert!!! Men kallt utan mössa, vantar och långkalsonger... Och antagligen dumt, tänk om bilen inte startat sen? Dessutom på den del av sträckan där det inte finns mobiltäckning...

De enda hindren längs vägen bestod av - renar... MÅNGA renar!!
Befogad varning i höjd med Åmsele:



   



Nu ska jag sova. God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0