Besøk fra Mosjøen



Idag har vi haft vefsningar på besök!!!! Fick ett SMS från Kirsti - min chef läsåret 07/08 i Mosjøen (läsåret 08/09 var Kurt min chef och nu till hösten blir det Bjørg Sissel - jag sliter ut cheferna i ett fasligt tempo... hm!). Kirsti och hennes Jann Arne är på minisemester i Sverige och hade lust att se "min" ö. Var jag möjligen på plats och kunde vi möjligen träffas? Jomensåklart!! Jättekul!!

Obligatoriskt när man avlägger visit på Holmön är båtmuséet, Berguddens fyr, kyrkan - samt fika på vår altan! Och en tur i öststatsbilen - vi kör en 22 år gammal Lada härute. Och under post-roddshelgen var det en (lindrigt nykter...) finne som frågade mamma och pappa om de är kommunister, med tydlig hänvisning till den ryskproducerade bilen. "Nä, inte alls" svarade de varpå finnen glatt sa "jamen då så" och vinglade vidare... :)
_ _ _ _ _

Följde pappa ut och vittjade laxfällorna ikväll. In i dimman... den blå himlen försvann på ett kick - tur att jag hade såväl långkalsonger som mössa och handskar.

     

Om vi fick nån lax? Njet. Men vi lade ut några nät på vägen ut och drog upp dem på väg tillbaka. Resultat: 24 abborrar och en mört! :)


Kommentarer
Postat av: Marie

Säkert en dum fråga, men hur hittar man hem i dimma på ett tomt vatten? Gissar att ni inte har navigator på sjön. Jag fattar icke...

2009-07-15 @ 00:46:30
Postat av: Per

Mums, mums!!! Då kanske man kan hoppas få smaka de delikata tvärrandiga firrarna... :-)

2009-07-15 @ 11:42:39
Postat av: Jenny

Marie: Vi körde på känsla! :) Pappa känner vattnen häromkring som sin egen ficka - dessutom ligger laxfällorna såpass nära land att vi skymtade stranden nästan hela tiden...



Per: Jäpp. Räkna med fiskmiddag! :) Nytt recept som avprovades förra helgen, till allas belåtenhet. Välkomna!!

2009-07-15 @ 21:55:18
Postat av: Marie

Bara en liten undran till Rune - hur ser man skillnad på vatten och vatten?

2009-07-15 @ 22:41:57
Postat av: Jenny

He he... du får komma hit och fråga honom! :)

2009-07-16 @ 20:18:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0