Boreout - inte jag!

Motsatsen till utbrändhet: att vara så uttråkad på jobbet att man blir sjuk. Och tydligen är det fler och fler som drabbas av boreout. Ingen risk för egen del!!! Mitt problem är snarast att jag trivs så bra på jobbet att jag nästan inte har lust att gå hem... :) Dessutom är veckorna kring skol-avslutning och skolstart de mest intensiva - på grund av läromedelshanteringen, såklart. Har redan boktravar över högt och lågt - och då är det ändå bara en del av eleverna som lämnat tillbaka sina böcker än. Och knappt några av de nya böckerna som åk 1 ska låna till hösten har dykt upp (har ärligt talat inte ens skickat huvudbeställningen än... måste få översikt över hur många klasser det blir först). Märker dock redan av det i ryggen...
_ _ _ _ _

Isländskt (?) ordspråk:

Den som vill vara vän med alla gör sig till åtlöje.

Japp. Där har ni mig i ett nötskal. Alldeles för konflikträdd. Här ligger väl också orsaken till att jag är för dålig på att sätta gränser när det blir för livat på bibblan... tur jag har kollegor som träder in när jag behöver hjälp. Thank you.

Dante's Peak gick på TV häromkvällen, jag kollade med ett halvt öga (har sett den förr). Huvudpersonen gör en intressant iakttagelse: sätt en groda i kokande vatten och den hoppar genast upp ur det. Men sätt den istället i kallt vatten som du värmer upp långsamt - då sitter den kvar tills vattnet blir så varmt att den dör. Jag är väl lite som grodan - hade (en del av) eleverna redan i höstas varit så vilda som de är nu, då hade jag nog skriat i högan sky. Nu har de istället blivit successivt ystrare, och jag har flyttat gränsen för när jag måste ta i med hårdhandskarna i takt med det. Dumt. För varken jag eller eleverna är betjänta av det.

Jag är fast besluten att bli tuffare. Tydligare. Mer bestämd. Men för den sakens skull inte surare; att jag är en flamsmaja får folk leva med!
_ _ _ _ _

Pappa sa häromdagen att det blir en getingsommar. Jotack, jag har redan märkt det. Slog ihjäl tre getingar i bibblan innan klockan åtta imorse... Öppnade fönstren när jag kom (varmt och kvavt), och precis utanför håller syrenerna på att slå ut i blom. Klar geting-magnet. Har slagit ihjäl fler under dagen; såpass att städpersonalen undrade varför jag hade så många döda djur bakom lånedisken.
_ _ _ _ _

Ännu en kul internet-grej, glömde den häromdagen:



He he!
_ _ _ _ _

Nä, slut på pausen. Har plastat uppemot 150 böcker sen igår, får se om jag orkar med ytterligare 50 innan jag ger upp för idag. Vi sparar en hel del på att köpa in begagnade läromedel (uppemot 100:- per bok), men å andra sidan går det en del arbetstid till plastning... (nya böcker köper vi i stor utsträckning färdigplastade). Fast jag tar ut övertiden i kompledighet under sommarlovet så det är nog i alla fall en vinst för arbetsgivaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0