Mera Malå

Rena släktträffen i Malå, ja. Mormor, morbror+sambo, moster+make, mamma+pappa... och så jag. Den mesta tiden var vi förstås hos mormor. Som är ganska trött och behöver vila en hel del, men som är jätteglad för att få besök och önskar att vi hade stannat mycket längre. När jag åkte igår sa hon (apropå att jag hade nästan 40 mil att köra): "Men du får väl sova lite längs vägen?" Njaee... helst inte, med tanke på att det är jag som sitter bakom ratten. "Nejmen, då får du absolut inte sova. Kom ihåg det! Lova mig det!" Jag lovar, mormor!!
_ _ _ _ _

Pappa förevisade hur man binder nät. Och morbror Martin lyssnade intresserat... :)


_ _ _ _ _

Timo kände sig lite ensam ute i hundgården emellanåt - tur då att pappa hälsade på honom!

 

... och mostern kliade Mikko & Timo med tvåhandsgrepp.
Tror de tyckte det var rätt trevligt med huset fullt av folk... :)

(Mikko är nyopererad, därav struten på huvudet. Som mamma tyckte liknade en bahytt eller nåt från en Jane Austen-film... ehhh?! Fniss!)
_ _ _ _ _

Under en av mina promenader (hann med flera) hittade jag en skogsbilväg/skoterled (?)
- mysig, men blöt...

 
_ _ _ _ _

Och vad hände på Helgeland medan jag var i Sverige? Ja, bland annat missade jag veteranbils- och motorcykelkaravanen som traditionsenligt går från Mosjøen till Mo i Rana på 1:a maj. Hade varit lite kul att se dem defilera förbi. Tydligen brukar det stå folk längs vägen och vinka till ekipagen. Det kunde jag också tänkt mig att göra. Med en svensk flagga i näven, givetvis! :)

Nästa år, kanske?

Förresten, det finns en bildkavalkad på Rana Blad (scrolla nedåt en bit) - här är en av de tuffaste bilarna (hm... och nu är jag väl möjligen en aning subjektiv - jag känner ägaren...).
_ _ _ _ _

En av kollegorna berättade idag om när han skulle ta körkort. Det gick väl sisådär under de första körlektionerna, och läraren utropade förfärat: "Men hjelp, du kjører jo som en svenske!"

Hmpf.

Till svenskarnas försvar skall sägas att ovanstående händelse inträffade strax efter högertrafik-omläggningen - så många av de blågula var fortfarande lite osäkra när det gällde vilken sida av vägen man skulle köra på...
_ _ _ _ _

Har fått en blomma av en elev idag! Fast jag hade ingen vas som passade...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0