Dødslekene

Vilken bok!!!



Nu har jag bara några sidor kvar av boken Dødslekene (svensk titel: Hungerspelen) - med påföljd att jag inte får nånting gjort här hemma. Kan inte slita mig!! Boken utspelas i det land som en gång hette USA men som nu kallas Panem. Från huvudstaden Capitol styr man med järnhand och alla försök till protester och uppror slås ned med våldsam kraft. Landet är indelat i tolv regioner, som varje år tvingas skicka två deltagare var för att delta i Hungerspelen - ett slags blodig reality-TV. De 24 ungdomarna i åldern 12-16 år skickas ut på en jättelik arena där målet är att överleva. Det kan bara finnas en vinnare... som koras när de andra 23 är döda. Alltsammans direktsänds på TV, skickligt regisserat från Capitol för att påminna befolk-ningen om vem som bestämmer.
I distrikt 12 bor 16-åriga Katniss. Hennes lillasyster Prim har utpekats som deltagare, men för att rädda henne från en säker död tar Katniss hennes plats. Hon ger inte sig själv stora chanser att överleva, men det visar sig att hon har egenskaper som gör henne väl rustad att möta de utmaningar som väntar. Spelet kan börja... 

Kuslig. Spännande. Fängslande. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva boken, men den är som sagt omöjlig att lägga ifrån sig!!
_ _ _ _ _

Mailade kollegorna igår och meddelade att jag gärna kommer runt i klasserna och läser julberättelser (och bjuder på pepparkakor). Och redan är 12 (!) klasser inbokade! Misstänker att jag kommer hinna tröttna på ljudet av min egen röst under adventstiden... :)
_ _ _ _ _


_ _ _ _ _

Det dök upp en elev idag, iförd en T-shirt med följande text:

"JÄVLAS INTE MED NORRLÄNNINGAR"

Haha, helt riktigt! :)
_ _ _ _ _

Hördu mamma - det är FLERA kollegor som gett mig beröm idag, för min fina tröja. Vilken? Den där gamla blå huvtröjan från Indiska som du tyckte jag skulle kasta! Tror jag behåller den ett tag till... :)
_ _ _ _ _

Följetongen fortsätter...:
Holmöfärjan får dispens
... men vad som händer efter augusti 2010 är fortfarande höljt i dunkel...

Kommentarer
Postat av: Unni

Ja, må hon leva...........

Stoooor klem til deg på fødselsdagen din.

Jeg kommer snart og spiser "tårta":)

2009-11-26 @ 17:18:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0