Extraljus

Jag lär mig nya norska ord och uttryck hela tiden. Den här veckan har fordonseleverna hjälpt mig att montera extraljus på bilen - tack för hjälpen!! Och tack till mamma och pappa!! (ljusen är en tidig födelsedagspresent, nämligen) MEN: det heter inte hel- och halvljus på norska. Det heter langlys och nærlys. Så nu vet ni det! :)

Förresten, visste ni att det inte är lov med mer än två extraljus på norska bilar? Hade inte en aning... tur att jag inte skulle montera fler än två! Fast jag räknar med att fordonsläraren skulle sagt ifrån om jag hade tänkt mig nåt otillåtet.

Ser fram emot nästa gång jag ska köra över fjället... kommer lysa upp hela landskapet... :)
_ _ _ _ _

Ny laddning biskvier ikväll. Av ett kilo mandelmassa blir det ca 90 kakor. Har nu bara fem kilo kvar - och nästan ingen blockchoklad. Hrm.

Att baka en sats tar bortåt 4 tim från början till slut, satte igång vid 17.30 och har precis för-packat de sista. Men jag gör annat under tiden - medan bottnarna gräddar, medan de svalnar och sen när de fyllda kakorna ska kallna i frysen innan de doppas i choklad. Har tvättat två maskiner, suttit vid datorn, diskat, börjat läsa senaste Elizabeth George-deckaren (men då höll jag på att bränna en plåt... dum idé), pratat med mamma i telefon, renbäddat sängen... kvinnlig simultankapacitet? Eller bara rutin. Är nog uppe i över 15.000 bakade kakor sen jag började baka till försäljning....

Hade förresten tänkt lyssna på en bok under arbetet, men Mp3-spelaren jäklas. Har lånat hem Knut Nærums nya, Sitt ner og hold kjeft - håndbok for deg som vil bli kvitt selvtilliten. Nåja, får väl lyssna på den en annan dag. För de som inte hört om herr Nærum - han har humor. I massor. Boktiteln skall alltså inte tolkas bokstavligt. Tror jag. Återkommer med rapport! :)

Får en del reaktioner på det här med biskvierna...
Vanlig kommentar: Varför???
Annan vanlig kommentar: Blir du inte less?!
Och ännu en: Att du ids!!!

1. Varför inte???
2. Jo. Ibland. Men det är kul också.
3. Vad svarar man på det? Var och en blir salig på sin fason. Jag gillar att baka. Andra gillar att sticka. Eller sjunga i kör. Eller meka med bilar. Eller dansa linedance. Eller... ni fattar. Så länge jag tycker det är kul kommer jag att fortsätta! Men sen är det klart, jag bakar inte varje dag. Då bleve jag nog knäpp...

PS. Ännu en kommentar: Bakar du fortfarande? Får jag beställa några till?

Hehe.
_ _ _ _ _ 

Aj då...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0