Tröööött...

Igår kväll var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Ramlade ihop i soffan direkt efter middagen och sen tog jag mig inte upp på hela kvällen. Det där blogginlägget jag skrev tog en evig tid för jag nickade till flera gånger... Fick ett par sms under kvällen men i alla fall när jag svarade på det ena somnade jag mitt i. Fick kolla imorse att svaret verkligen gått iväg till slut. Bedrövligt! Framåt 01.45 lyckades jag kravla mig isäng. Och somnade som en gris. Nåt fel på mig? Nä. Bara ackumulerat trött! Har väl lite större sömnbehov än de antal timmar jag sovit på sista tiden, bara.

Men - kvart i åtta i morse var jag igång igen. Och pigg! :)

Så idag har jag varit på jobbet och fixat julpynt, adventskalender och en del annat, träffat ett gäng kollegor på stan och fikat (de hade med sig sina rätt så livliga knattar nästan allihop, jag var den enda utan barn så jag föreslog att om nån tyckte sig ha för många kunde de ju ge ett eller två till mig - men nä... jag är fortsatt barnlös), tagit fram adventsljusstakar och pysslat lite här hemma samt gjort mer pepparkaksdeg. Och bakat 95 biskvibottnar, den sista plåten är i ugnen nu.

Däremot har jag inte fått på plats ljusslingan och granriset ute på verandan. Jag fick leta igenom hela lägenheten TVÅ gånger innan jag hittade kartongen! Vad är det som gör att det ställe som verkade så himla logiskt när jag packade undan julen ifjol nu var det absolut sista ställe jag letade på?? Hur som, nu ids jag inte gå ut och frysa, får ta det imorgon bitti istället.

Förresten, apropå obesvarbara frågor (jag borde kanske skriva en egen bok, En ytterst interessant bok om alt det ikke finnes svar på* - men den torde knappast bli nån storsäljare) - varför har man alltid alla andra sorters glödlampor hemma än just de man behöver för tillfället?? En av julstjärnorna är helt svart, men har jag kronljuslampor hemma? Nä. Såklart inte. Däremot vanliga 40W-lampor nog till att klara en mångårig belägring. Jag tänder nästan aldrig taklamporna så inte är det ofta jag behöver byta dem heller...

(*her bør selvsagt spørsmålet om fargen på hudfarget plaster i Afrika være med)

Slut på fundrationerna. Nu ska jag se Änglar & demoner! Det hade jag tänkt redan igår kväll, men... då hade jag nog somnat innan filmen började...
_ _ _ _ _

Vackert vinterväder idag - det kom snö inatt!! Härligt efter ett antal dagar med regn och beckmörker. Hoppas bara det håller i sig nu!!


_ _ _ _ _

Julpynt och sånt på jobbet:

     
_ _ _ _ _

Øyfjellet i vinterdräkt:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0