Oktober så långt

Jahaja. Ett försök att sammanfatta vad som hänt sen sist jag hade obegränsad tillgång till en dator med internetuppkoppling... :)

Biblioteksdagarna i Bodø var, som vanligt, intressanta och trevliga. Vi lyssnade till en biblio-tekarie från gymnasiet i Drammen som berättade om hur de jobbar med informationskompetens och bibliotekspedagogik. En av IT-killarna från Bodin vgs förevisade Twitter, Flickr, Flock, Blogg, Photostory, TeacherTube, Jamendo mm (och konstaterade att vad det gäller bloggning så ligger Sverige långt framme, "där finns ju folk som faktiskt lever av att blogga". Ehhh... är det Blondinbella han menar?? Och är hon en förebild att följa??). Och vi fick boktips på tema skräck och kärlek (för dem som läst Twilight-serien och vill ha nåt annat att sätta tänderna i... hehe).

Vi bodde på Radisson mitt i stan - lyxigt! Det enda som retade mig var att mitt hotellrum inte hade utsikt över hamnen och havet:



... utan istället vette mot en husfasad under reparation:  

Regnskurar och blåsigt - vad annat att vänta i Bodø på hösten? - men emellanåt tittade solen fram:

 

Vi gjorde ett studiebesök på Bodin vgs - en av de största gymnasieskolorna i Nordland. De har ett nytt - och jättefint - bibliotek:

     

På tåget tillbaka till Mosjøen fastnade jag i Karin Slaughters Skin privilege (pulshöjande deckare från amerikanska södern) - och då kände jag verkligen hur länge det är sen jag faktiskt läste en bok. Pinsamt!! Det är den här jädrans datorn som stjäl alldeles för mycket tid... :)

Och sen var det dags för Sverige-semester! Det var som sagt riktigt vintrigt över Krutfjellet:

       





Mellanlandade, som tidigare nämnt, i Malå längs vägen för att hälsa på släkten. Mysigt!! Och sen bar det av vidare mot Sävar. Där förskottsfirade vi mammas och pappas 40-åriga bröllopsdag den enda kväll vi var samlade allihop. De fick nya täcken och kuddar av mig och syrran - jag var på Jysk och handlade. Intill mig i butiken stod en man som var ute i samma ärende, fast han köpte täcke till sin fru och inte till sina föräldrar. Han var väldigt noga med att täcket skulle vara mysigt och gosigt - när jag kommenterade att det kanske är sällskapet under det mer än själva täcket som är avgörande för hur mysigt man har det, tittade han först mycket misstänksamt på mig - men sen lade han upp ett flatskratt. Vi stod och slängde käft en bra stund - han var skitrolig! Butiksbiträdet som dök upp efter en stund och undrade om vi ville ha hjälp såg lättare förskräckt ut över vår jargong... hehe.



På promenad i Sävar - nya bostadsområdet vid Norrfjardsvägen:


  

Vilka villor... för att inte tala om det nya huset på Hagvägen:
Tänk er det huset med havsutsikt!! Det ni!! (hm... i verkligheten ser de bara en villa tvärs över gatan...)

I torsdags var jag ute på Holmön över dagen - fantastiskt höstväder!!
Norrfjärden:

 

Det röda huset är den nya färjepersonalbostaden som skall tas i bruk när färjan
- mot allas vilja - stationeras på fastlandssidan...



Gäddbäck:

   

Än har Evas solros inte gett upp andan, frostnätterna till trots!!



Hann en sväng till Degersjön också, där pappa och hans bror fixar en ny bro över diket:

   



Och i fredags åkte jag til Örnsköldsvik, för obligatoriskt besök hos mina tidigare kollegor på Parkskolan!! Konstaterade när jag var där att det var första gången jag vandrade omkring på skolan utan att vara anställd... kändes lite konstigt, fast ändå rätt. Trodde när jag började jobba där att jag skulle bli kvar för tid och evighet, men så blev det ju inte. Nu är jag försiktigare i mina uttalanden... man ska inte vara för tvärsäker!! Fast... får jag gissa så blir jag kvar här i Mosjøen ett bra tag till... :)

Parkbiblioteket:

     

Jag vet, jag vet - det ser rätt folktomt ut. Det är det vanligtvis ALDRIG. Parkbiblioteket är ett sånt där ställe där det kryllar av elever - inte ovanligt med 600-700 besökare per dag!! Men betänk att detta var en fredag eftermiddag strax för kl 15 (det var inte förrän när Tina & Kerstin skulle stänga som jag kom på att jag ju inte tagit några bilder). Alla hade hunnit gå hem... :)

Svängde förbi Fjällräven när jag ändå var i stan. Hittade en jättefin vinterjacka!! Fasligt dyr var den dessutom. Jag hade inte täckning på det svenska VISA-kortet... fick ta det norska. Som nu också är i det närmaste länsat. Tur att jag får lön imorgon!

Hälsade på hos Berit & Kurt (ni är så himla mysiga!!) innan jag plockade upp kompisgänget på olika platser i stan och körde till Moliden (dit jag aldrig varit förut... nya erfarenheter hela tiden) för middag hos Tova. Som köpt ett fantastiskt mysigt litet hus!! Även om jag inte riktigt vet vad jag tycker om tapeter i taket...??? :)

Det blev en ganska sen kväll (natt...) innan jag var tillbaka i Sävar. Kände igår när jag satte mig bakom ratten att 52 mil i bil nog hade tarvat lite mer sömn på förhand... men det gick bra. Stannade ett par gånger och nickade till. Lunchpaus i Storuman. Och som vanligt en del fotostopp över fjället:

   

Döm om min förvåning när jag insåg att det inte bara är uppe på fjället det är vinter - utan i Mosjøen också!! Isigt längs gatorna och snö i min trädgård! Kall och vacker dag idag, och får man tro meteorologerna ska det hålla i sig ett par dagar framåt. Härligt.



Sådär. Nu får det räcka. Jag är officiellt ikapp på bloggfronten! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0