Höst på Holmön - och i Mosjøen

Lillasyster var hemma på Holmön häromdagen, och skickade bilder så att
storasyster också får känna sig lite delaktig! :)

 
Delar av årets potatisskörd - som får ligga på tork på gårdsplanen ett tag,
innan alltihop hamnar i källaren för vinterförvaring.


Jahaja... en del morötter ser lite... annorlunda... ut! :)




Lillasyster dokumenterar djurlivet! :)


Pappa letar orsaken till att det tränger in vatten i källaren...


Gamla redskap - antar att en del av dem är fynd från boden pappa och Eva röjde i häromveckan. Egentligen skulle vi hunnit med det i sommar när jag också var hemma men på nåt mystiskt sätt gick de där semesterveckorna så ruskigt fort...


Min rhododendron är finare än på flera år - sen vi flyttade den i halvskugga intill häggen och den fick en hel säck med enkom rhododendronjord att växa i. Spännande att se hur många blommor det blir nästa sommar! I år var det... två... hm.

Bra att det snart är höstlov! Jag trivs alldeles fantastiskt bra i Mosjøen och har inga planer på att flytta, men emellanåt känner jag ju att det är för långt hem till släkt och vänner. Men v 41, då kommer jag! Blir säkert lite hektiskt, för jag har tänkt hinna med både Malå, Sävar, Holmön och Örnsköldsvik... :)
_ _ _ _ _

Här i Mosjøen är det Tiendebytte i helgen, nordnorges äldsta marknad. Jag gick omkring på stan ett par timmar idag, men utan att ruinera mig. Ett nytt klockbatteri var i stort sett det enda jag köpte. Och så klarar jag ju inte att helt koppla bort jobbet... så jag fyndade en hel hög med böcker som Libris reade ut. Norsk idrettsleksikon för en femtilapp och romaner för 30:-/st!! Då måste man ju bara ta chansen! :)

Gick omkring och log för mig själv när jag flera gånger mötte elever som glatt ropade "Hej Jenny!" och vinkade när de såg mig. Det hör väl knappast till vanligheterna att tonårsgrabbar som är högst medvetna om sin image hälsar så självklart på skolbibliotekarien av alla människor... men jag tror det har att göra med den miljö vi har på vår skola, där alla verkligen månar om varandra. Det är en rättighet att bli sedd och mött med respekt, och att hälsa på varann när man möts i korridoren - oavsett om man är skolledare, bibliotekarie, lokalvårdare, lärare, elev eller något annat - det är en självklarhet. Vem var det som sa att "vi är varandras arbetsmiljö"? Det stämmer bra! Och vi har en bra arbetsmiljö! Som smittar av sig även utanför arbetstid... :)

Gick en sväng upp till TV-tornet på hemvägen. Det märks att det är höst nu, löven skiftar alltmer i rött och gult.

   

   


Regnet har gått hårt åt vägen upp till tornet!




Kommentarer
Postat av: Ica

Underbara bilder som vanligt Jenny. Verkar ligga i släkten det där. ;)



Måste bara höra vad du har för kamera? Du får så fina bilder att det börjar spritta i resbenen, än om det inte alltid är så fint väder på bilderna.

2009-09-20 @ 10:43:49
URL: http://icah.blogg.se/
Postat av: Jenny

Tack för det! Jag har en Panasonic DMC-TZ5, med mängder av finesser som jag inte har koll på. Sätter den vanligtvis i helautomatiskt läge, siktar och trycker och hoppas på det bästa! :)



Vädret? Tja. Det är tämligen variabelt. Just nu skiner solen - nej förresten, nu regnar det - nej, nu blev det sol igen - och utemöblerna flyger omkring i vinden. Bara att gilla läget... :)

2009-09-20 @ 11:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0