Här kommer alla väder på en och samma gång

... som Per Gessle skulle ha uttryckt det. Sol, regn, snö, hagel, stormbyar (nja... kuling i alla fall) och plus och minus omvartannat. Ingen kan påstå att vädret i Norge är enformigt!

Idag har jag skjutsat mamma, pappa och Eva till Tärnaby (för vidare resa med buss till Umeå). Och jodå, meteorologernas varning för snö och besvärligt väglag stämde till punkt och pricka. Det var bitvis ganska läskigt över fjället, när snöslasket sprutade på vägen och snön yrde. Körde bl.a. förbi en långtradare som kört av vägen och låg på sidan i ett dike med flera bärgningsbilar runtomkring. Glad att det inte var jag...

Mötte förresten plogbilen - det ni. Plogbilen - i september!!



Men på vägen hem hade en hel del av snön smält bort - mycket lättare att köra.

Meteorologerna spår förresten (ännu) kallare väder innan helgen - då jag ska över Krutfjellet igen. Så imorgon ska fordonseleverna hjälpa mig att byta däck. Tar inga chanser. Och därmed blir det helt säkert sol och +10... :)

Kommer fler vinterbilder, men jag laddar upp dem på jobbet imorgon. Datorn här hemma har en dålig dag, tänker i eeeevigheter innan den orkar ladda upp bilder, så jag ger upp. Vill sova nu!! Ska bara hämta fram vinterdäcken först, de ligger i ett hörn i gästrummet bakom allsköns bråte. Och så måste jag torka golvet i sovrummet - mamma tappade ner nånting bakom sängen igår kväll, och imorse när hon drog fram den visade det sig att det var alldeles blött längs hela golvlisten. Hrm. Läckage? Eller bara kondens? (har inte haft på nån värme hittills i höst). Ska varsla hyresvärden imorgon, men bör göra nåt åt de fantastiskt välvuxna (och numera våta) dammråttorna som huserat därbakom först... Och så har jag satt igång elementet, har ett sånt där fristående med ganska lång sladd, så jag har satt det alldeles intill där det var som våtast. Kan ju alltid hoppas att det hjälper! :)
_ _ _ _ _

Två tjejer kom in till mig i förmiddags och kollade på filmhyllan. "Du, Jenny, vad handlar Romeo och Julia egentligen om?", sa en av dem. "Olycklig kärlek", svarade jag. "Jamen, hurdå olycklig? Vad händer? Är de unga? Hur unga? Nitton, typ? Alltså, dör de båda två? Varför då?" Här nånstans fick bibliotekarien problem. Visst, jag har läst Shakespeares drama. Men det är länge sen. Och jag har lite för vaga minnen för att kunna detaljbeskriva händelseförloppet. Tror jag måste ta och repetera... :)

Och så mötte jag ett gäng killar i matsalen. "Heeej Jenny, har du pyntat dig?" Ehh... va? "Du är så fin, vad har du gjort med håret? Och så fina kläder du har!" Ehh..va??? Hade samma pippilotter som vanligt, och en helt ordinär tröja samt jeans. Min reaktion: "Vad är det nu ni ställt till med eftersom ni har så dåligt samvete?" Varpå killarna satte upp mycket förvånade och mycket förorättade miner. Samtidigt som de såg en aning generade ut. Hann inte räkna ut varför innan jag åkte från jobbet, men det lär väl visa sig...
_ _ _ _ _

Till sist: har varit på säsongens första quiz! Skitkul!! Jag och Unni är igång med rekryteringen av folk till vårt nya lag - som heter En halvtimmes varsel (fundera på det namnet, ni). Vi var fyra tjejer ikväll, och klarade en sjunde- respektive en femteplats i de båda omgångarna. Av 11 lag. Rätt OK start! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0