Förkortningarnas underbara värld

Äh, jag är för gammal för sms-språket! Fick ett meddelande från en elev häromdagen:
(jo, det händer att de små liven skickar sms till bibliotekarien, tro't eller ej)

sap?

Hm. Jag antog att det inte hade nåt med Socialdemokratiska Arbetarepartiet att göra, men vad det betydde? Inte en susning. Så jag skickade ett gäng frågetecken tillbaka. Och fick ett nytt meddelande:

ke du jær? :)

Aha! Var det så enkelt!!

För den som nu undrar: det första meddelandet är en förkortning av "What's up?", det andra dialekt för "Vad gör du?"

Ett annat exempel på lättare förvirring var när jag fick ett meddelande från min moster som slutade med pok sop. What???? Jodå, det visade sig betyda "Puss och kram, Sonja och Per"! :)
_ _ _ _ _

Hm. Svängde ihop en morotskaka när jag kom hem från jobbet. Hade ägg och margarin där bäst före-datumet var passerat sen länge, samt en påse morötter som börjat gro... Men jag var nog lite för rask att ta den ur ugnen, för den blev plattare än beräknat. Smakar OK men ser inget vidare ut - vete sjutton om det är lönt att fixa philadelphiaost-glasyr och slösa den på kakan!? Dessutom körde jag sönder matberedaren när jag skulle riva morötterna. Dyr, misslyckad kaka. SUCK.
_ _ _ _ _

Nån fler än jag som blir irriterad över en del samtal från välgörenhetsorganisationer, försäljare och marknadsundersökare? Alltså, jag förstår mycket väl att de har ett tufft jobb och att de möts av allsköns oförskämda kommentarer när de ringer runt, men när de lägger an en insmickrande ton och blir förtroligt personliga, då får jag bita mig i tungan för att inte snäsa av dem.
 
Som nu ikväll när det ringde. Okänt nummer (ska inte numret visas?). Jag svarade - som alltid - med mitt namn, men det första killen frågar är "har jag kommit till Jenny?". Ehh? Ja, jag sa ju just det. När han sen talar om hur fullständigt fantastisk och underbar jag är (som skänkt pengar vid ett par tidigare tillfällen) och dessutom nämner mitt namn säkert fyra gånger på mindre än en minut (hallå, vi känner inte varann!), då blir det lite för mycket.

När jag svarar att jag redan ger pengar regelbundet till flera (andra) välgörenhetsorganisationer och själv bestämmer när jag vill ge till fler - då slänger han på luren i örat på mig.

Jahaja, så mycket för den fantastiska underbara person han tyckte att jag var bara en minut tidigare...

Vet inte jag. Antar att det där överdrivet entusiastiska sättet är tänkt att locka fler givare. Sorry, det funkar inte på mig. Jag blir bara tjurig. Dessutom är det sant - jag betalar via autogiro till Röda Korset, Rädda Barnen, WWF, Naturskydsföreningen och ett par andra, inga stora summor visserligen, men ändå.
_ _ _ _ _

Vädret? Det regnar och blåser. Vilken himla tur att det var igår det var fint!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0