Vårtecken

   

Jag letade - och hittade - några vårtecken på väg hem från jobbet igår:


Tussilago - eller som de heter på den lokala dialekten: leirskit...


Det som göms i snö... fast vem hade trott att det skulle tina fram en hel TRAKTOR?!


Videkissar - eller på norska: kattelabber/puselabber (labb=tass)
- fast det säger sig Unni aldrig ha hört, så då tar vi nästa alternativ: gåsunger.
Kärt barn har många namn! :)

Sen såg jag fler vårtecken - små barn på cykel, stora barn på cykel, äldre herrar på motor-cykel... och en familj som grillade. Fast det kändes lite fräckt att stanna och ta kort på dem, så jag avstod... :)

Vet inte om den här lilla kissen räknas som ett vårtecken, men faktum är att den var väääldigt kärvänlig, gned sig mot mina byxben så de blev alldeles luddiga... och när jag gick vidare följde den efter en bra bit:

   

Och återigen vaknade min längtan efter en egen katt...

(alltså, korten ser knepiga ut hur jag än vrider på dem - skyller på underlig kameravinkel!)

Hittade ännu ett vårtecken idag:


Tror jag väntar med mjukglass tills snön tinat...

Dessutom: när jag kom hem visade det sig att en ivrig kille inte vill vänta med att studsa på den stora studsmattan i trädgården, så han har helt sonika skottat bort snön och satt igång med monteringen! Jojo.
_ _ _ _ _

Fick brev från SVT igår! Jag har skickat in en liten film med den tama räven vi hade på Holmön i fjol. Programmet Mitt i naturen tar emot tittarfilmer, nämligen. Och så får tittarna rösta fram den bästa. Jag har inga illusioner om att den kommer så långt, men i brevet från SVT stod att "vi har redigerat ut delar av din film för eventuell visning i programmet och vi kommer att höra av oss före sändning" - så de kan ju inte tycka den är helt ointressant.



Så nu är det bara att hålla tummarna!! :)
_ _ _ _ _

Syrran mailade några bilder häromveckan. Bland annat hade hon och Rickard varit ner till Norrfjärden en sväng. På kajen står skylten som jag fixade till affären för några år sen - egentligen var det väl meningen att den skulle tas in på vintrarna, men den har blivit stående utomhus i regn och rusk. Vilket märks. Men Rickard har sin analys klar: "Det beror på taskigt underarbete".



Va?!?! FNYS.

(synd bara att det som ramlat bort först är ordet "bibliotek"... gnissel, morr)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0