Vatten, vatten, mera vatten

Njää, det blev ingen riktig storm här. Visst, det blåste en del igår kväll, men knappt kuling skulle jag tro. Möjligen kan det ha stormat under natten, men inte så våldsamt att jag vaknade i alla fall.

Regnar gör det däremot. Rejält!!!! Jag gick på jobbet välutrustad: regnställ, sydväst (julklappen från Nordland fylkeskommune), broddar, vattentäta goretex-skor... Men vänta nu. Det är nåt som klingar falskt... vad kan det vara? Jag har det på tungan... ja, just det! Vattentäta goretex-skor. Pöh!! Så f-n heller!! De höll undan vattnet ett tag, men så började det obönhörligen att sippra in. Och värre blev det, när jag gick längs en oplogad gångväg med två decimeter blötsnö. Det sa klafs, klafs för varje steg. Sen blev det ännu värre, när vägen plötsligt låg under närmare tre decimeter vatten. Jag hade sinnesnärvaro nog att stanna och kavla upp byxbenen (inte regnbyxorna, men jeansen) till knäna ungefär, och sen marscherade jag rakt fram utan att ens försöka undvika vattnet. Kom till jobbet med rätt vältvättade fötter... tur att jag hade ett torrt ombyte på lut.

Varför tog jag inte gummistövlarna!??!?!??!?!!?!

... och nä, jag tänker INTE gå hem i eftermiddag.

Men vårfåglarna vädrar morgonluft, det kvittrar för fullt härutanför! :)
_ _ _ _ _

Aaaagh! Råkade se reklamtrailern för Sveriges värsta bilförare på norsk TV igår kväll. Inslaget ackompanjerades av melodin Jag är inte sjuk, jag är bara svensk - och visade en frustrerad dam som skrek "Det var inte jag som gasade, det var bilen!!"

Tror inte det, nej.

SUCK.

Med tanke på den bild som förmedlas av svensk körförmåga är jag glad att min bil har norska skyltar, så att norrmännen inte anar vem de möter... de få gånger jag kör. Har redan fått en del kommentarer över valet att gå istället för att ta bilen en dag som denna.
_ _ _ _ _

Såg delar av EM-handbollsmatchen Norge-Danmark igår kväll. Det tjoades och ropades och stampades en del i golvet hos hyresvärdarna en trappa upp. Slutsignalen närmade sig, det stod helt lika men så fick Danmark en straff. Det allra sista som hände i matchen var att danskarna gjorde mål och vann 24-23. Och plötsligt blev det helt knäpptyst på övervåningen...
_ _ _ _ _

Nä, nu har jag pausat klart, måste ju jobba också!! Ska ta tag i tidskrifterna idag, plocka bort gamla årgångar och städa i hyllorna. Synd bara att de läses så lite. Misstänker att eleverna på mitt förra jobb på Parkskolan läser fler tidskrifter på en vecka än vad eleverna här gör på en hel termin... kom igen då!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0