Utbildning

Ovädret har dragit österut och det verkar som om Västerbottenskusten drabbas hårdare
än Vefsn - Holmöfärjan tvingas ställa in avgångar:

Inställda färjeturer
Nu vid 14-tiden blåser det ca 20 m/s i medelvind och upp mot 30 m/s i byarna ute i V Kvarken. Det snöar kraftigt med intensivt snödrev som gör att sikten tidvis endast är några meter. Färjeturena i eftermiddag onsdag 27/1 från Norrfjärden 15.30 och 17.30 samt från Holmön kl 16.30 och 18.30 är inställda p g a det hårda vädret. I morgon torsdag avgår morgonturen från Norrfjärden först då det börjar ljusna kl 8.00 för att pröva framkomligheten i rännan.
 
_ _ _ _ _

En kollega dök upp idag, berättade glatt att hon anmält sig till en högskolekurs och att hon nu behövde material för den uppsats hon skall skriva - om samisk religion i förkristen tid. "Det är kanske ett lite smalt tema, men jag hoppas du har böcker i ämnet, Jenny?"

Hm. Gulp. Ehhh...

Jodå!! Jag hade tre - tack vare de medel vi fick i fjol för inköp av samisk litteratur:

Hætta, Odd Mathis: Samene
Berg, Bård A.: Samisk kulturkunnskap
Tveterås, Frode: Samisk kunst- og kulturhistorie

Ikke verst!! :)
_ _ _ _ _



Det har varit Yrkesmässa på skolan idag - representanter från olika utbildningsinstitutioner, polisen, försvaret, LO m.fl. har varit runt i klasserna och pratat om framtida yrkesval. Några elever kom in på bibblan och småpratade sinsemellan om vad de har lust att göra när de är färdiga på gymnasiet - så sa en av dem att "jag kanske kan bli bibliotekarie som Jenny" varpå han vände sig mot mig och frågade "krävs det nån utbildning för att bli det, förresten?" Utbildning? Jo. Fyra år på universitet*. Ni skulle sett killens min - han såg nästan inte ut att tro mig. "Fyra år?!?!? Är det sant!?!?!?" Och denna information tog han tydligen med sig, för när jag en stund senare gick omkring i matsalen, där man ställt i ordning montrar och eleverna kunde ställa frågor och hämta broschyrer, så mötte jag flera elever som stoppade mig och sa precis samma sak: "Fyra år?!?! Är det sant???"

Dessutom fick jag en kommentar som jag inte riktigt visste om jag skulle skratta eller gråta åt:
"Jag som trodde det räckte med att gilla böcker..."

Hm. Njaaa. Lite mer kompetens än så krävs det faktiskt. Tro't eller ej.

(*fyra år i Sverige, tre år i Norge)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0