Kuling

Nu har jag varit hemma i snart tre veckor. Och därmed är det bara två veckor kvar innan jobbet och vardagen pockar på uppmärksamhet igen. Jisses, som vanligt går tiden fasligt fort!!
_ _ _ _ _

Igår var jag i Umeå. Rusade runt i affärer (svettigt!), lunchade med Marie (trevligt!) och åkte ut till ön igen med eftermiddagsfärjan (guppigt!). Tack och lov att jag inte åkte in idag - ännu guppigare med kulingvarning och rejäla vågor på Kvarken. Jag var nere i Byviken ikväll och strax innan färjan dök upp passerade ett stort fartyg i södergående riktning. Det verkade inte påverkas av vågorna över huvud taget, gled bara sakta fram. Annat var det när färjan rundade udden - den såg mer ut som en flipperkula. Studsade och rullade för fullt...





I vanlig ordning cyklade jag ner till färjan med affärens post imorse. Det ska jag göra imorgon också, men det är förhoppningsvis sista gången den här sommaren. Känner att jag behöver sova - att kliva upp kring 6 varje morgon blir lite slitsamt i längden, när man har semester. Å andra sidan får man ju mycket gjort när man startar tidigt. När klockan var 9.15 imorse hade jag, förutom postrundan, hunnit vattna potatislandet, skura mattor samt tagit ett morgondopp i havet! Det var dock inte lika fint som häromdagen, utan rejält blåsigt. Jag låg och guppade i vattnet en stund men sen kände jag nåt som pickade på min vänstra arm - antagligen en spigg (eller bara ett sjögräs) men jag såg för min inre syn hur det var en mostergädda som laddade för att hugga. Och vips skuttade jag upp ur vattnet. Snabbt gick det!! :)



PS. Idag kom det förresten - under över alla under - en regnskur. Men den tog slut nästan innan den börjat och inte hjälpte den mot torkan... vi behöver mera! Mycket mera!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0