Väderkaos

Det är antagligen inte mer än rätt att vi får igen för alla veckorna med kallt stabilt vinterväder. Nu är det snöglopp, ösregn, ishalka, översvämningar, avåkningar, ras... allt i en salig blandning. Och problemen för tågtrafiken fortsätter - inte nog med raset mellan Mosjøen och Trofors, igår kväll gick ett nytt ras längre söderut med påföljd att passagerarna får ta bussen ända till Trondheim (typ 40 mil). Och än är inte faran för nya ras över, eftersom det blir fortsatt milt och en hel del nederbörd dagarna framöver.

Men stoppar detta mig från att promenera till jobbet? Inte då!! Fast jag valde fel imorse - borde tagit gummistövlarna. Det gick bra nästan hela vägen, men med en knapp kilometer kvar till jobbet klev jag ner i en vattenpöl som var sisådär 2-3 decimeter djup. Och sluuuuurp, vattnet rann rätt in i skorna. Och byxbenen blev blöta en bra bit upp. Jaja. Jag fick i alla fall inga skavsår (vilket var orsaken till att jag lämnade stövlarna hemma).
_ _ _ _ _

Pedagogikkursen? Jodå, jag blev aningen mer motiverad efter gårdagen. Föreläsaren var en av de bästa jag varit med om - lugn, tydlig, strukturerad, humoristisk. Kunde hört på honom hur länge som helst!! Han pratade bland annat om kommunikation och motivation - olika sätt att kommunicera, vilka signaler vi sänder ut med vårt kroppspråk, vad som gör oss motiverade, hur vi kan bemöta eleverna för att öka deras motivation (och omvänt, vad vi bör undvika för att inte ta ifrån eleverna lusten att lära). Och en massa annat!



Vi har fått arbetsuppgifter som ska lämnas in innan nästa träff, och dessa skall lösas i grupp. Så jag har "parat ihop mig" med de två bibliotekarierna från folkbiblioteket här i Mosjøen som är med på kursen (det är inte bara gymnasiefolk som är med även om vi är i stor majoritet) - och de två gymnasiebibliotekarierna från Sandnessjøen. Känner redan nu att vi kommer ha kul ihop! Vi ska träffas en dag i nästa vecka och arbeta fram svar på frågorna. Innan dess ska vi alla ha förberett oss, läst läroboken och tänkt igenom frågorna. Därmed kommer denna helg att ägnas åt plugg...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0