Bär och sånt

Här kommer ett sista semesterinlägg, sen tror jag att jag är någorlunda ikapp mig själv... :)
_ _ _ _ _

I år var det ovanligt bra med hjortron på Holmön. Eller så hade jag och pappa helt enkelt en himla tur som gick ut och letade före alla andra... :) Eller så var det en kombination. Hur som helst, så mycket mogna hjortron tror jag aldrig jag har sett förr. Kul att plocka då!! Fast kameran glömde jag hemma.



Sen fick jag och Eva av en tillfällighet syn på lite hallon vid vägen mellan Myren och Gäddbäck. Jag cyklade dit med en liten bytta, och tjosan - det tog inte lång stund så var den full! Det blev ytterligare ett par liter några dagar senare - gott att äta med glass och grädde till. Eller bara som de är - Rasmus grabbade en näve direkt ur skålen... :)



Även blåbär har jag hittat - borta vid Sörsundet var de stora som små köttbullar!! Eller, ja,
kanske jag överdriver en smula - men stora var de i alla fall.

Syrran och svågern har satsat mer på kantareller - och hittat en hel del trots den torra
sommaren.

Odlingarna hemma då? Ja, potatisen ser faktiskt ut att ha överlevt torkan.

Ärtskidorna poppade fram de sista dagarna av min ledighet, så jag hann smaka innan
jag åkte. Fast de var lite sega och trådiga i år...





Nu har vi gett upp jordgubbslandet bakom garaget - där är så mycket gräs att snart syns inte plantorna längre. Istället har vi flyttat lite revor till potatislandet där vi satt dem i en bänk - lättare att hindra ogräset från att sprida sig. Jag vet, jag vet, det ser helt eländigt ut på bilden - men jag tror det skall ta sig till nästa sommar! :)





Så återstår bärplockningen här på den norska sidan gränsen. Jag var borta vid järnvägen häromkvällen och letade hallon - jo, det finns en del, men inte så mycket som i fjol. Dessutom hade andra varit där före mig. Fast jag ska ta en tur till nu, nån liter borde jag väl kunna skrapa ihop.

När Unni kommer hem från stugan, sisådär lagom till skolstart, får vi ge oss ut på blåbärsjakt! Tecknen tyder på att det är ont om den varan, men vi måste ju pröva i alla fall.

Sen återstår lingonen. Men det blir lite senare.

Vad jag ska ha alla bär till? Ehh. Jag fyller frysen - men sen är jag för rädd om dem för att ta fram och äta. Korkat - så det ska jag göra nåt åt i vinter! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0