Skolstart

Nu är vi igång - idag kom eleverna. Kul!!

Jag rivstartade med att låna ut böcker till fyra klasser. Fast det är ändå bara uppvärmning - imorgon är det nio klasser inbokade, och tio på onsdag. Och i min iver att tillfredsställa (nästan) alla önskemål har jag såklart lyckats boka in en klass imorgon när jag egentligen hade lagt in en lunchrast... helt medvetet, dessutom. Jaja. Får slänga i mig nåt i farten så jag överlever.



Och som vanligt - jag har redan fått kommentarer om hur jag pratar. "Kan du inte bara prata svenska?", sa en av killarna som lånade böcker. Nja, njä... sorry! Det får jag inte till! För på samma sätt som jag började prata engelska med skotsk accent efter tre dagar på Shetland, och utan att tänka på det får nån slags finsk släng när jag pratar med finlandssvenskar - på samma sätt blir det norska när jag har norrmän runt mig. Eller svorska, snarare. För som vanligt är det en salig blandning av allsköns dialekter... utspätt med svenska.

De flesta förstår vad jag säger i alla fall, och det är ju huvudsaken! :)
_ _ _ _ _

Såg en snutt av Maestro nyss. Höll på att skratta mig fördärvad när Ola Rapace skulle försöka dirigera en orkester. Det lät... eh... riktigt gräsligt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0