Multitasking

Jag är igång med nån slags "multitasking", även om det inte funkar riktigt så bra som det borde. Vad jag gör? Ser på melodifestivalen samtidigt som jag skriver på en av inlämningsuppgifterna. För en stund sen var det en snabbgenomgång av de åtta tävlande låtarna. Och vet ni vad? Jag kände bara igen hälften av dem! Fast jag precis hört dem! Måste ju betyda att jag lagt mer uppmärksamhet på skolarbetet än TV:n. Inte illa på en lördagskväll...

Men njä, jag lägger nog inte ut det jag skrivit ikväll (allt vi gör ska ju publiceras på bloggen). Ska läsa igenom alltihop imorgon och se om det fortfarande verkar vettigt. Och så måste jag kolla språket en gång till. Stort sett går det bra att skriva på norska, även om både ordföljd och ordval säkert avslöjar mig - stavningen går bättre, tack vare stavningskontrollen i word.

Vad jag skriver? Ett inlägg utifrån en tidningsrubrik. Vi har fått ett 20-tal rubriker att välja på, och jag fastnade för "Ut med innvandrere og asylsøkere". Det har jag kopplat dels till den senaste tidens uppmärksamhet kring att tvångsskriva arbetspendlande svenskar i Norge och Uppdrag gransknings program om svenska ungdomar som flyttar till Norge för att bl.a. skala bananer, dels till att jag ju faktiskt själv är en av det här landets invandrare. Uppgiften är att hitta artiklar och annat på nätet att länka och koppla till ämnet, och att bidra med egna reflexioner.

Men nu tror jag att jag ger mig för ikväll och slår av datorn. Dags för Kevin Costner...! :) :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0