Mycket Stressig Dag


Kvällsljus i Bodø

Kom tillbaka från Bodø igår kväll. Lyckades inte krypa till säng med en gång, så klockan var väl bortemot 23.30 innan jag somnade. Upp igen strax före halv sex, fixa allt det där man måste fixa på morgonen, sen en rask promenad till jobbet i bitande kyla. Jag var klarvaken när jag kom fram, men allt eftersom dagen gick blev jag mosigare och mosigare. Och mer och mer stressad. Hade lovat besöka en klass och prata om arbetsmiljö - i en timme. Hoppla! Förberedd?? Nähä. Skulle ju liksom hinna förbereda mig under dagen, men det sket sig. Det var så mycket annat som kom emellan: installera programvara till en elev som fått läroböcker på DAISY, springa bort till IT-killarna och be om hjälp då den stora fina skrivaren tvärvägrade samarbeta, sammanställa en översikt över mina arbetsuppgifter till ett möte imorgon om omorganisering (och dessutom skriva ner för- och nackdelar till de förslag till ny organisation som arbetsgruppen lagt fram), sammanställa en lista över DVD-filmer med tyskt tal til en av tysklärarna (i katalogsystemet skiljer man inte på tyskt tal och tysk text så jag fick gå igenom hela listan manuellt och sortera), registrera och plasta ett par böcker som en lärare bara MÅSTE få på en gång, leta en karta som visade hur motståndsmännen under andra världskriget tog sig från Shetland till Majavatnet (det gick jag bet på, men inte förrän jag och eleven gått igenom ALLA lokalhistoriska böcker). Och så kom de förhandsbeställda reaböckerna. Men dem hann jag inte göra nånting åt, annat än att öppna kartongen och glutta.

Så. Arbetsmiljön. Hann skriva ner några stolpar, ta med mig diplomet jag fick - och knata iväg till lektionen. Pladdra är jag bra på, så jag satte igång. Höll mig i alla fall delvis till ämnet, och det var en jättegullig klass som var med på noterna. De var inte med vid prisutdelningen så jag berättade en del om den, om varför jag fick priset och vad det betyder. Och om hur viktiga vi är för varann, att vi ju faktiskt är varandras arbetsmiljö - och att jag inte skulle trivas så bra på skolan om det inte var för dem.

Hux flux hade det gått 45 min och lektionen var slut!

Hur det gick? Jodå, jag fick bra kontakt med klassen - men jag tappade tråden mer än en gång. Läraren måste dock ha varit nöjd, för bara en kvart efteråt dök det upp en annan lärare och undrade om jag kunde tänka mig att prata i hans klass också för han hade fått veta att det var SÅÅ intressant!

Så nu blir det ny lektion på måndag - och då kanske jag t.o.m. hinner förbereda mig... :)

Och vet ni vad? En av eleverna kom till biblioteket efteråt bara för att säga att "jag tycker du är en cool person och jag satt på MSN i en kvart efter att du gick och berättade det för alla". Vilka härliga ungdomar det finns!! 


Morgonljus i Mosjøen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0