Ljuset är tillbaka



Nu märks det att vi går mot ljusare tider igen!! Särskilt som solen visade sig för första gången på vad som känns som veckor. Och även om den försvann bakom Øyfjellet ganska snabbt...

Med det klara vädret kom också minusgraderna. De är ca 10 till antalet och därmed är alla vägar glaserade då allt regn som föll igår frös till is under natten. Broddar är en absolut nödvändighet.
_ _ _ _ _

Äsch! Om det inte vore för att vi är så dåliga på musikfrågorna hade vi fått en topplacering på quizen igår kväll!! Vi hamnade sex poäng efter vinnarna i andra rundan (på en sjätteplats), efter att ha missat sista frågan. Som man kunde få sex poäng på. "Vilket band är det vi hör här, vad heter vokalisten, vad heter gitarristen, vilket land kommer de ifrån, vad hette deras första skiva, vilket år slog de igenom?"

Och vi hade ingen aning. Lyckades gissa rätt på landet (Irland) men sen sket det sig.
Det var U2...

Men som sagt, annars höll vi jämna steg! Det var mycket vi kunde: den danska målvakten i handbollsklubben Larvik (Lene Rantala), filmen som fick Golden Globe för bästa drama (The Social Network), Afrikas folkrikaste land (Nigeria), hur stor en ar är (100 kvadrat), vilket land som styr över Isle of Wight (Storbritannien), den grekiska motsvarigheten till Spaniens tapas (meze), vad en Siberian Husky är (jaja, det kunde nog alla: en hund), vilken tidigare amerikansk president som ställde upp i presidentvalet i USA på nytt år 1912 och då gick emot sitt gamla parti (Theodore Roosevelt), namnet på den danska TV-serien med Sofie Gråbøl i huvudrollen som Sara Lund (Forbrytelsen - eller Brottet som den heter i Sverige), efternamnet på Minerva i Harry Potter-böckerna (McGonagall), det enda land där det finns jättepandor i vilt tillstånd (Kina).
Med mera!

Dock gjorde fröken Johansson två jättetabbar. Den ena: frågan gällde vilket storföretag som
precis bytt ägare, Unni trodde Google och jag Facebook. Jag borde ha lyssnat på henne...
UNNSKYLD, MIN VENN!!


Den andra: en musikfråga med ett band som sjöng på nåt slags låtsasspråk ("hubba hubba zoot zoot"). Ingen av oss visste vad bandet hette även om vi kände igen låten - men så skulle vi också svara på vilket land de kom ifrån. Och det flög genom skallen på mig att de kanske var svenskar, men jag sa inget då jag egentligen inte hade en aning. Dumt - för det var just vad de var! Caramba, fick vi veta att de hette (och nu har jag kollat, det är Michael B Tretow som ligger bakom, det hade man ju kanske kunnat ana). Grrrr.
_ _ _ _ _

Det har varit Yrkesmässa på skolan idag, med företrädare från folkhögskolor, universitet,
polisen, försvaret m.fl. Förhoppningsvis har eleverna fått tips och idéer på vad de ska göra
med sin framtid!


Kommentarer
Postat av: Unni

Kjære venn.

DU gjør jo ikke tabbene alene - det klarer vi jo SAMMEN:):)

2011-01-25 @ 18:37:22
Postat av: Jenny

Hehe. Og sammen er vi dynamitt, vet du!! :)

2011-01-25 @ 19:03:01
Postat av: Unni

I know you know:):)

2011-01-25 @ 19:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0