Båttur och marknad

Igår morse följde jag med pappa och vittjade laxfällorna. Inte ett liv. Det har varit lite knackigt med fångsten den här sommaren - en enda gång har han fått bra med lax, annars har det bara varit någon enstaka.

Men vädret var fint och jag njöt i stora drag! Dessutom hade vi med oss ett par trasmattor som vi passade på att skura. Eller - jag skurade, pappa sköljde. En väl inarbetad arbetsfördelning... :)











Igår kväll tog vi färjan över Kvarken och begav oss till Rasmus & co i Vännäsby. Kan inte få nog av lilleman, vet ni! Idag följde vi med honom och hans föräldrar på Vännäsdagarna - omfångsrik marknad med allt från samiska glödkakor till plastkrafs. Och så hade de tre gäddor i en damm, där man kunde gissa totalvikten och vara med i utlottningen av... ehh... det minns jag inte. Vi gissade i alla fall - vi förlitade oss på pappa fiskaren som kom med en kvalificerad gissning. Återstår att se om vi ens var i närheten.

Sen föll Rasmus pladask för en liten hund. En väldigt liten hund som går på batteri och som skäller och hoppar. Och hans mormor kunde förstås inte låta bli att köpa den åt honom. Känner jag svågern rätt lär han muttra över svärmor när det där ljudet börjar gå honom på nerverna... :)





Nu ikväll har vi åkt tillbaka ut till ön. Och vi hade tur! Färjan har avgångstid 17.30 - vi var tidiga och stod på kajen redan 16.45 (vi skulle handla en del på Coop* längs vägen och man vet ju aldrig hur långa köer det är där så vi tog till rejält - och så var det ingen kö alls). Då kom Öfararen fullastad med folk som skulle iland - och vände tillbaka ut till Holmön så fort de klivit av. Och vi ombord. Så vi fick åka i eget majestät - tre passagerare och två besättningsmän! :) Och kom alltså till Byviken innan färjan ens hade avgångstid från Norrfjärden. Ikke verst.

*sånt som inte finns på affären härute på ön

Kommentarer
Postat av: Marie

Coop har väl aldrig kö! :) Skaffa Shop Express så är du garderad! ;)

2011-07-10 @ 21:20:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0