55 mil i bil


Snåsavatnet

Igår körde jag till Steinkjer - och sammanstrålade med Unni och EA som var på väg hem från Trondheim. Vi tillbringade ett antal timmar på shoppingcentret (det är stooort, med över 100 butiker) - men blev inte fullt så panka som befarat... :)


Skulle gärna köpt en BLÅ orkidé - om den inte kostat 400 kr...

På vägen hem stannade vi för middag på Grong. Vi var lite lagom pömsiga - och ganska fnittriga - efter en lång dag. Det satt några finska matgäster bakom oss, och Unni lutade sig mot mig och viskade: "Du kan ju prata med dem, du som är så bra på språk" - varpå jag svarade att "det enda jag kan på finska är 'varsågod och sitt' och 'får inte övertäckas'". Därmed bröt vi ihop båda två, och fnittrade så tårarna rann. EA tittade på oss och skakade förundrad på huvudet. Och inte blev det bättre när jag fick ur mig att "jag kan ett par titlar på finska melodifestivallåtar också, fast jag tror inte jag kan sätta ihop dem till nåt vettigt".

Uhu. Vi skrattade så vi kved.

Nåja, ett gott skratt förlänger livet!! Så länge man får i sig luft i alla fall.

Kanske tur (för EA i alla fall) att vi körde i två bilar - annars hade det nog spårat ur
fullständigt innan vi kom hem... :)


Vroom vroom - jag hade inga problem att hänga på! Tills jag stannade för att tanka...


Porten till Nord-Norge på gränsen till Nordland fylke

Hörde nån som sa att vägen ner till Steinkjer är tråkig. Alltså, hallå. Vägen mellan
Umeå och Skellefteå är tråkig. Den här bjuder ju på fina naturscenerier!!



Dessutom hade jag med mig CD-böcker, så jag lyssnade stora delar av vägen. Först hörde jag slutet på Endre Lund Eriksens Super, om en tjej som är blind och som träffar en kille som hon verkligen faller för, men som har något han döljer för henne. Vad?? Märker att det är en bok jag fortsätter tänka på. Undrar hur det går sen för Julie och Jomar/Joar?



Så började jag lyssna på Tatiana de Rosnays Saras nøkkel. Skrämmande, gripande, upprörande - och jag måste ju erkänna at inte heller jag kände till det som hände i den parisiska velodromen i juli 1942. Ska lyssna vidare när jag kör till Sverige nästa vecka.



Jag har förresten - äntligen - tagit mig ur den alltför långa bokläsningssvackan. De senaste veckorna har jag plöjt genom fler böcker än på det senaste halvåret!! Tror jag blev inspirerad av min egen examensuppsats... :) :)

Hur som - i tillägg till de ovanstående har jag också läst Dragens tårer av Andreas Bull-Hansen - första delen i fantasyserien Horngudens tale. Helt OK, även om jag (med vissa undantag) inte är nån stor fantasyfantast.



Sen har jag läst Trash av Andy Mulligan, en ny ungdomsbok om fattiga filippinska barn som lever av att gräva bland soporna på ett sopberg i Manila. Tycker den påminner om en del av Eva Ibbotsons böcker (t.ex. Resan till River Sea) - om utsatta barn som trots eländiga livsvillkor har livsglädjen i behåll och där oväntade förvecklingar gör att det trots allt finns hopp om ett bättre liv.



Nu är jag igång med Mordet på Crazy Katie av Peter Abrahams, på inrådan av en elev som säger att det är en av de bästa böcker hon någonsin läst. Jag är tveksam - har hunnit dryga 50 sidor och än så läng känns det mest "jaha" - men ska fortsätta en bit till och se om det tar sig.



Sist men inte minst - Cassias valg av Ally Condie.



WOW! WOW! WOW!

Ska skriva mer om den en annan dag.

Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Veien mellom Steinkjer ER kjedelig, prøv å kjør den like mange ganger som jeg har gjort de siste årene så vil du skjønne hva jeg legger i kjedelig vei.

2011-06-12 @ 21:15:00
Postat av: Jenny

Skjønner - enhver vei blir jo kjedelig i lengden. Det var første gang for min del og dermed spennende å se hva som kom bak neste sving. Og det er sikkert én ting å kjøre mellom Mosjøen og Steinkjer - men noe annet når det fortsatt gjenstår bortimot 100 mil før du er framme...!

Ekstra lang tur for deg i helga? Hørte at E6 er stengt flere plasser? (også mellom Steinkjer og Mosjøen...)

2011-06-12 @ 23:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0