Sol mellan skurarna

Jag har precis haft en lektion med eleverna på barn- och fritidsprogrammet, där jag har pratat om läsning och skönlitteratur, om varför det är viktigt att läsa högt för barn och vad litteraturen kan ge oss. Jag har också presenterat lite olika texter, bland annat Torbjörns novell "Dagen efter". Eleverna var helt med på noterna - skitkul!!

Som vanligt hade jag massor jag tänkt säga och som vanligt kom jag in på diverse stickspår - så jag hann inte med allt jag hade tänkt och har avtalat med klassen att jag kommer tillbaka på torsdag. Då för att läsa en barnbok för dem - och inte vilken som helst. På en föreläsning med Lena Kjersén för några år sen fick vi veta att om man bara skulle läsa två böcker under hela sitt liv - då var detta en av dem:


_ _ _ _ _

Kvällssol på Øyfjellet:



Morgonsol på Øyfjellet:



Härlig morgon - och min första promenad till jobbet på evigheter. Det regnade när jag vaknade, men var uppehåll när det var dags att ge sig iväg. Ibland har man tur. Men det ska bli mer regn innan kvällen, så frågan är hur det går på vägen hem. Ska hämta upp cykeln ur skolans källarförråd (där snälla vaktmästare låtit mig förvara den under vintern) och trampa hem den. Imorgon riskerar det dock att bli bil igen om prognosen stämmer. 35 mm regn. Gahhh!




_ _ _ _ _

Haha! Vilket underbart uttryck!! Ni har säkert hört "han hade inte alla hästar hemma", "han är inte den vassaste kniven i lådan" och alla de där, eller hur? Här kommer en till på samma tema, apropå herr Camping som förutspådde jordens undergång häromdagen men tog en smula fel...:

"He was a few sandwiches short of a picnic"

You don't say??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0