Hemmahelg

Förutom två vändor runt Åremma har jag mest hållit mig hemma i helgen. Bakat 250 biskvier (med påföljd att jag måste omstrukturera i frysen...), tvättat, städat. Och sett en del på TV. Jag slår närmast rutinmässigt på TV:n när jag är hemma - den funkar som bakgrundsljud när jag pysslar med annat. Andra slår på radion, men det ska erkännas att det är sällan jag gör det. Nackdelen med att det är TV:n som står på är att jag av och till när jag går förbi den får ögonen på nåt intressant och slår mig ner och tittar. Fast det egentligen var nåt helt annat jag höll på med. Har bränt ett par biskviplåtar på det viset genom åren, men inga i helgen. Ja, för jag ställer aldrig klockan när jag gräddar, har det närmast i ryggmärgen när det gått en kvart. Utom om det dyker upp nåt tvärintressant på dumburken, alltså.

Hur som. Min taktik gör att jag av och till snubblar över program som jag aldrig skulle sett annars. Idag har jag sett en halv dokumentär (missade första halvan) om ett homosexuellt australiensiskt par och hur de fått barn tack vare en surrogatmamma i USA, och hur de tacklar de fördomar som omger dem. Riktigt intressant. Och igår såg jag delar av en dokumentär om folk som lider av akromegali, det vill säga att de fortsätter växa i all oändlighet på grund av en svulst i hypofysen - om de inte får hjälp. Längden må vara ett problem, men den stora faran för folk som lider av detta är att hjärtat utsätts för stora påfrestningar.



I tillägg til TV-tittandet har jag läst en bok. En ruggigt bra ungdomsbok - Life on the refrigerator door av Alice Kuipers. Fick tips av kollegan på lantbruksskolan. Boken består av korta meddelanden mellan Claire och hennes mamma, lappar som de sätter upp på kylskåps-dörren då de aldrig hinner prata ordentligt. Genom dessa korta meddelanden växer det fram en stark och fin berättelse om kärleken mellan mor och dotter. Läs den!
_ _ _ _ _

Häromdagen skrev Göran Burén en mycket bra artikel i VK: Holmön behöver arbetstillfällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0