Nytt golv

Skönlitteraturrummet i biblioteket har ett golv som lämnar en del övrigt att önska - plastmattan släpper i kanterna, och dessutom är det ett litet hål i den. Rättare sagt, det VAR ett litet hål. Nu är det mycket större. Misstänker att det är några klåfingriga elever som varit framme... för så här såg det inte ut igår:



Har pratat med vaktmästaren - och det tog inte många minuter så hade han ringt en golvfirma och avtalat att de kommer hit imorgon och tar mått och att de beställer ny matta till hela rummet. Och så har jag fått färgprover. "Välj vad du vill, bara det inte är en färg som är mycket dyrare än de andra", sa han. Gulp.



Vad ska jag välja????????????????????

Jag lutar åt att ta nåt som liknar det gamla (men lite mer beige än orange), inte för att det direkt är så fantastiskt fint, men för att det i alla fall har en varm ton och för att det ska passa in med resten av biblioteket (där väggarna ju är målade med caffe latte-färg). Så här ser det ut i rummet nu:



(Apropå ingenting: gardinerna är väl heller ingen hit, men det kan inte hjälpas. Hittade en faktura i en pärm för ett par år sen när jag städade, och GULP. De var SVINDYRA.)



I den bästa av världar kanske golvläggarna kan tänka sig att byta ut skarven i dörröppningen in till rummet när de ändå är igång. Den skär sig en smula mot resten... :)



Eller kanske tänker jag helt fel? Kanske borde jag satsa på nåt nytt och fräckt - så fräckt det nu kan bli med det urval jag fått till förfogande... Resten av biblioteket (utom tidningshörnan som är grå) har ju ett sånt där obestämbart orange golv - men kanske jag får byta det också vad det lider? För den här "kuben" som byggts in i biblioteket, den ska bort!



Två lättväggar ska rivas så att det blir mer plats (osäkert när, jag tjatar så gott jag kan). Och golvet därinne är... well... inte alls i samma färg som resten. Och då kan konsekvensen bli att det byts matta i hela rummet när väggarna ryker. Och då kanske jag bör tänka taktiskt och redan nu gå över till nåt nytt i skönlitteraturrummet, i hopp om att resten "följer efter".

Synd bara att jag inte fick välja färg i tidningshörnan... den är och förblir grå. Och grått kommer resten INTE att bli, det vägrar jag. Synd också att de här nya golvbeläggen inte ska bonas men ska ha en matt yta. Det ser inte lika rent och fräscht ut, tycker jag.

Förresten, apropå uppfräschning: vaktmästarna har kommit på att den bruna färgen runt fönstren ska bort. Inte mig emot!! Så här ser det ut runt alla fönster i bibblan (och typ på resten av skolan):



... och så här blir det (det fattas ett sista varv med färg och gardinupphängningen hamnar i kategorin "kreativ" - hur skrynklig tror ni den kommer bli? - men bortsett från det):



Det tar sig...! :)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0