Inte ikapp

Många övertidstimmar blir det... kombinationen av nytt golv i biblioteket, översvämning i läromedelsförrådet, många hundra nya läroböcker att registrera samt närmare två veckor utan ström har väl inte precis varit optimal. Sen förra måndagen har jag jobbat dryga 30 timmar övertid - och än är jag inte ikapp. Jodå, bibblan är stort sett på plats igen*, alla böcker registrerade och de vattenskadade exemplaren ersatta med nya** - men alla förseningsbrev och ersättningskrav (primärt till elever som inte lämnade tillbaka alla sina läroböcker i våras), de har jag inte hunnit ta mig av. Lär ta minst en arbetsdag att gå igenom - det är bara det att de två kommande veckorna är de stressigaste under året, så när i friden ska jag få tid?? Till saken hör också att de egentligen borde skickats innan jag tog semester... så att jag i god tid innan skolstart antingen fått tillbaka böckerna eller hunnit införskaffa ersättningsex till de som är obönhörligen försvunna. Så icke i år. Håller tummarna för att allt går ihop sig någorlunda i alla fall.
 
 
(*jag fick erbjudande om hjälp att flytta tillbaka böckerna, men när det var strömlöst var det hursomhelst inte så mycket annat jag kunde göra - stort sett ALLT annat kräver ju tillgång till dator och nätverk... så jag körde solo. Dessutom tömde jag ju biblioteket i full fart innan semestern och även om jag hade någotsånär koll på vad som skulle vart, hade det nog varit svårt för andra att följa min tankegång. Faktiskt hade jag tidvis problem själv, och vaktmästaren - som var i bibblan och fixade det sista med väggar och lister - skakade medlidsamt på huvudet åt mig där jag satt på golvet och svor och försökte sortera boktravarna i rätt ordning...)
 
(**som Unni hjälpte mig att plasta, tusen takk kjære deg!!)
 
Och så är det en massa annat som jag heller inte hunnit göra - kolla inköpslistorna för de senaste månaderna, fixa uppdaterade bussturlistor till anslagstavlan utanför bibblan (det är ju en smula prekärt om eleverna börjar kolla på dem och de faktiskt inte stämmer, så nu har jag slitit ner dem och hoppas få på plats nya på måndag eller tisdag - beroende på när IT-killarna får tid att koppla in nätverksskrivaren igen), förbereda biblioteksintroduktion för åk 1, planera utställningar... och så vidare.
 
Men nu har jag faktiskt inte tid att jobba mer idag! Och inte imorgon! Det får bara vara som det är, eleverna är hjärtligt välkomna tillbaka till skolan på måndag i alla fall! :)
 
För NU slår jag av datorn, låser bibblan och styr kosan norrut för att spendera resten av helgen i Saltdal tillsammans med den här ljuvliga lilltjejen och hennes familj:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0