Teknikens under

Nu har jag sällat mig till skaran som gått över till platt-TV. Har funderat fram och tillbaka i typ ett år så det var ju liksom dags... :)

Inte för att det var nåt direkt fel på den gamla TV:n, en 29-tums Philips som jag köpte på mellandagsrea på Siba för... ja... sex år sen, kanske? Ett par år innan jag flyttade från Övik i alla fall. Den har funkat utmärkt, men dels har jag ett ganska långsmalt vardagsrum och ville gärna ha lite mer plats (de där gamla tjocka sakerna tar ju flera kvadrat i anspråk!), dels inser jag ju att tekniken gått framåt - och att en TV med LED och HD är ett hopp uppåt i kvalitet. Det sistnämnda får jag dock vänta lite på, då mitt programkort inte kommer förrän efter helgen. Har lyckats få in ett par analoga kanaler, så jag får väl nöja mig med dem så länge.

Och vad har jag då köpt? En 42-tums Panasonic. Som jag fick rabatt på, då det var den sista Expert hade kvar.

Bilden blir i tillägg till bättre också STÖRRE:



Hyresvärden hjälpte mig att få TV:n från bilen och in i lägenheten. Sen har jag på egen hand lyckats släpa den gamla TV:n in i rummet bredvid köket (där den får stå tills jag bestämt om den ska skrotas eller tas med till Holmön för att ersätta en ännu mycket äldre TV) - drog helt sonika TV-bänken som den var på en trasmatta, men det höll på att ta en ända med förskräckelse då jag sånär tippade hela härligheten. Tack och lov skedde det precis i dörröppningen så TV:n gled bara typ en decimeter innan det tog stopp mot dörrkarmen... (däremot ramlade nästan alla filmerna i golvet).

Ja, och sen flyttade jag runt på diverse möbler - det såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig ett tag:



Men nu är det mesta på plats!

Före:



Efter:



DVD-spelaren är inte inkopplad än. Det får bli imorgon. Nu intar jag ryggläge på soffan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0