Puh!

Jag överlevde! :)
 
Visserligen var jag inte så väl förberedd som jag hade önskat - en kombination av min fallenhet för prokrastinering ihop med att dessa bokprat bokades in med tämligen kort varsel - men ser man till förutsättningarna tycker jag nog att det har gått ganska bra. Lärarna vill i alla fall att jag ska komma tillbaka, så nånting måste jag ha gjort rätt... :)
 
Roligaste kommentaren, när jag kom in i klassrummet hos åk 1 före läraren:
"Är du våran vikarie?" :)

Så då fick jag förklara att jag inte är vikarie men bibliotekarie - fast faktiskt vikarie också, bara inte deras!
 
I förskoleklassen + 1:an var det Mitt liv som apa och Mitt liv som monster som verkligen slog an. Böckerna handlar om Alma, som en dag hoppar på ett brunnslock med bokstaven A på. Och morgonen efter har hon förvandlats till en apa!! I bok två har hon tröttnat på ap-tillvaron och försöker bli människa igen genom att hoppa på en brunn med bokstaven M. Men det bär sig inte bättre än att hon blir ett monster...! Här nånstans tog eleverna över:
"Vet du, hon kunde ha blivit en mus också!"
"Eller en majs, med gula armar och gul mage!"
"Om det hade stått D kunde hon ha blivit en drake!"
"Eller V, då hade hon nog blivit vampyr!"
"Ja, eller en vitamin!"



Och så vidare, och så vidare... tills läraren konstaterade att det borde placeras 28 brunnslock utanför varenda förskola, med hela alfabetet på. "Då skulle ungarna lärt sig läsa innan de ens började i ettan". Hehe, ligger nåt i det, ja! :)
 
Sen fortsatte jag med 2:an och 3:an. Kollegan hade tipsat mig om en ny bok som heter Scenen är din, Mingla som handlar om en tjej som är jätteduktig på att dansa men som har scenskräck. Den tog jag med mig, och flera av tjejerna i 2.an kände igen sig då de precis haft dansuppvisning... Jag kunde lånat ut många fler exemplar än vad jag hade med mig. De gillade Alva frågar chans också, om Alva som blir kär i Charlie men inte vet hur hon ska tala om det för honom. Och Ordvampyren - som jag provat i flera andra klasser utan framgång. Skulle haft fler av den också!


 
I 4:an och 5:an var eleverna en smula mer avvaktande - vilket jag väl egentligen hade räknat med. Jag missade nog litegrann på svårighetsgraden (flera av de böcker jag hade med mig var antagligen lite för lätta). Men de lånade i alla fall en hel del!
 
Det visade sig att åk 6 hade nationellt prov, så dem fick jag inte träffa den här gången. Men jag satsar på en ny runda i slutet av maj, och hoppas på att alla klasser kan då.
 
Och då ska jag vara bättre förberedd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0