Läsning i april

Det är bara att inse - jag hinner inte läsa några vuxenböcker längre! Det mesta handlar numera om att läsa in sig på bokpratsböcker för mellanstadiet. Men jag klagar inte - det finns oerhört många bra böcker för barn och unga! :)
 
Att det trots allt blivit två titlar på vuxensidan är tack vare ljudböckerna - lyssnar i bilen på väg till och från jobbet och ibland när jag är ute och går:
 
Moström: Rymd utan stjärnor
Hyfsad deckare i Sundsvallsmiljö, fast inte så spännande som jag hade trott.


Marklund: En plats i solen
Åttonde boken om Annika Bengtzon. Utspelar sig till stor del på spanska solkusten. Rätt spännande även om jag irriterar mig på att Annika i vanlig ordning kastar sig huvudstupa in i farliga situationer utan att tänka sig för. Att människan aldrig lär sig!
 
Så över till det jag läst å tjänstens vägnar - flera av dem har jag läst tidigare men läst om för att veta vad jag pratar om:
 
Barnböcker

  
Spont: Utan djur så dör jag!
 
 
Alakoski: Dagens Harri
 
Jansson: Ficktjuven
 
Drewsen: Stella skaffar ett syskon 
 
Ibbotson: Hemligheten på perrong 13


Barlach: Inte bara tennis
 
Melin: Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Pinsamt eller?
En serie på 7 böcker (har inte läst nr 5 och 6, de är utlånade för tillfället). Väldigt lättläst, korta meningar, ca 20 sidor per bok, illustrerad. Och rätt omtalad. Handlar om Måns och Emma (det står inget om ålder men typ i början av tonåren kanske), som blir ihop och som i de första böckerna bara håller hand och pussas men som i den sista boken är nakna och smeker varandra (ganska explicit beskrivet). En del har satt i halsen då böckerna klassats som mellanåldersböcker och menar på att sånt ska inte barn i den åldern läsa, medan andra tycker det är helt OK. Jag är inne på att vi ska flytta hela serien till vår snabbläst-hylla på ungdomsavdelningen, för att inte de yngre barnen som gärna läser kärleksböcker ska snubbla över dem där. De är såpass lättlästa att även lågstadiebarnen kommer igenom dem, och det känns en smula för tidigt... 
 
Ungdomsböcker
 
Ljunggren: Drömtraktorn
 
Somper: Havets demoner (Vampyrater; 1)
 
Wahldén: Cell Grön
 
Nordin: Huset vid vägens ände

  
Rushton: Mitt nya jag
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0