Bornholm dag 3

Dag 3. Fast beslutna att hinna se så mycket som möjligt av ön trampade vi idag iväg via Aakirkeby till Nexø (där vi besökte Sommerfuglparken) och vidare till Svaneke, sen tillbaka till Rønne via Paradisbakkerne - en sträcka på ganska precis 8 mil. För att kompensera kaloriförbrukningen åt vi gigantiska våfflor med lokalproducerad gräddglass i Svaneke... :-D 
Ja, och sen gick vi på teater på kvällen , Ludvig Holbergs "Erasmus Montanus" i modern tappning. Väldigt, väldigt bra!! Och inte alltför svårt att hänga med i danskan... ;-) 
Till sist blev det en kvällspromenad i hamnen, men sen intog vi horisontalläge och rörde oss inte ur fläcken - förrän morgonen därpå...


Otroligt vackra fjärilar - och andra märkliga små djur - i Sommerfuglparken. Vissa mer lättfotograferade än andra... 



Vandrande blad!!



... och dito pinnar! ;-) 







Här kan man snacka blomsteräng! 



Ett par kilometer innan Svaneke kom en störtskur. Lite komiskt att då mötas av en skylt där det står "Velkommen til solskinnsbyen"... ;-) 



Kyrkan i Svaneke, i den traditionella Bornholmsröda färgen. 



Mmmmm!!



Rønne Theater, Danmarks äldsta som fortfarande är i bruk. Fantastisk lokal! Och en himla bra föreställning! Alla skådespelarna var duktiga, men huvudrollsinnehavaren Morten Brovn var helt suverän. Snacka om mimik!

Recension av föreställningen här: http://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-erasmus-montanus-roenne-theater-bornholms-teater/













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0